Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Cendawan madu di rantau Kursk: di mana untuk mencari dan kapan untuk dikumpulkan

Cendawan madu tidak pernah tumbuh sendirian, selalunya mereka memenuhi seluruh keluarga. Sekiranya anda menemui sebuah syarikat kecil dari buah berbuah ini, lihatlah dan anda boleh melihat lebih banyak laman web dengan cendawan. Di rantau Kursk, cendawan madu terdapat di hampir semua hutan.

Di mana madu cendawan tumbuh di rantau Kursk: tempat cendawan yang paling

Pemetik cendawan, yang mempunyai pengalaman luas di belakang mereka, tahu di mana memilih cendawan di rantau Kursk. Oleh itu, mereka memberi jaminan bahawa pemula selalu mencari cendawan, dan pemetik yang berpengalaman sedang mencari tempat cendawan. Di dalam hutan anda harus berjalan dengan perlahan dan memeriksa dengan teliti bahagian bawah pokok dan rami. Kadang-kadang cendawan madu dapat ditemui di bawah tumpukan besar dedaunan pada kulit pohon yang reput, kadang-kadang - tepat di tengah padang rumput di tempat terbuka.

Perlu dikatakan bahawa mana-mana badan berbuah tumbuh dengan pesat, terutamanya di bawah keadaan iklim yang menggalakkan. Sebagai contoh, cendawan madu dalam cuaca basah panas boleh dituai 2-4 hari selepas mereka muncul di dalam tanah. Kacang madu yang lahir dalam 5 hari tumbuh hingga 6-7 sentimeter. Jika anda mendapati tempat cendawan seperti di mana terdapat banyak cendawan kecil, jangan tergesa-gesa untuk memotong mereka semua, tetapi kembali dalam 3-4 hari. Setelah datang ke tempat cendawan lagi, anda akan mengambil lebih banyak bakul madu cendawan. Dan pada hari-hari yang bermanfaat, anda boleh pergi ke tempat-tempat ini setiap hari. Jika anda menyimpan miselium, anda boleh menggunakan tempat yang sama untuk memilih cendawan selama beberapa tahun.

Ramai peminat pemula "memburu senyap" bertanya di mana cendawan tumbuh di rantau Kursk - di mana hutan dan berdekatan penempatannya? Perhatikan bahawa keseluruhan rantau Kursk adalah banyak dalam cendawan pelbagai spesies. Salah satu pemetik cendawan yang paling disukai adalah cendawan madu.

Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan laluan cendawan, yang akan memberitahu anda di mana untuk mencari cendawan madu di rantau Kursk. Sebagai contoh, stesen Lviv berhampiran kampung Lagovsky. Di hutan berhampiran penempatan ini, terutama di hutan kayu birch, terdapat banyak cendawan dan cendawan yang boleh dimakan lain yang dituai dalam beberapa bulan. Atau, sebagai contoh, anda boleh melalui hutan dari desa Meshchersky terus ke stesen Kolkhoznaya. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa laluan itu akan panjang - kira-kira 20 kilometer, jadi lebih baik menyimpan makanan.

Anda boleh berjalan melalui hutan dari stesen Kolkhoznaya di kedua-dua belah jalan. Di hutan berhampiran kampung Nikonovo dan seterusnya di sepanjang tebing Sungai Rozhaya, anda boleh mengumpul pelbagai cendawan, termasuk cendawan musim panas dan musim luruh. Satu lagi kawasan di mana terdapat banyak cendawan madu adalah barat. Terutamanya tempat kegemaran para pemetik cendawan adalah hutan berhampiran penempatan Zhokhovo dan Panino.

Cendawan musim sejuk di rantau Kursk: tempat-tempat cendawan berhampiran Otreshkovo

Banyak pemetik cendawan berpengalaman sering memilih masa untuk memilih cendawan pada musim sejuk. Cendawan musim sejuk di rantau Kursk tumbuh di hutan luruh, terutama di mana terdapat banyak pokok tua atau penebangan. Jika cendawan madu musim panas dan musim luruh dituai dari pertengahan Julai hingga November, maka cendawan madu musim sejuk akan dituai sehingga musim bunga. Hutan di musim sejuk di rantau Kursk penuh dengan kulat kuning oren. Mereka ada di mana-mana dan tumbuh bukan sahaja pada pokok-pokok daun, tetapi juga buah-buahan.

Pemetik cendawan memberi jaminan bahawa cendawan musim sejuk di rantau Kursk boleh dituai tanpa rasa takut untuk hidup mereka, kerana tidak ada analog beracun dalam masa yang keras ini.Cendawan musim sejuk adalah cendawan yang unik, mereka beku dalam fros, tetapi semasa cair mereka hidup dan terus berkembang. Sebagai tambahan kepada hutan luruh dan campuran, cendawan musim sejuk berkembang di taman dan sering muncul di taman-taman di atas plot peribadi.

Terdapat juga banyak cendawan madu di kampung Otreshkovo, Wilayah Kursk dan hutan terdekat berhampiran kampung Vinnikovo dan Inns. Dari pemetik cendawan ia hanya perlu mengambil bakul, kompas, peta dan sandwic, dan kemudian pergi "memburu senyap".

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan