Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In R D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Musim panas, cendawan musim luruh dan musim sejuk di rantau Saratov

Salah satu cendawan yang paling popular yang mudah dipilih adalah cendawan. Buah-buahan berbuah ini tumbuh dalam kumpulan besar, jadi dengan hanya satu tunggul atau pokok yang jatuh, anda boleh mengambil baldi keseluruhan.

Walaupun hutan hanya menduduki 5% daripada kawasan rantau Saratov, cendawan madu agak biasa di hutan. Rantau Saratov terbahagi kepada separuh oleh Sungai Volga, dan hutannya terletak di bahagian kanan bank dari arah barat laut. Tetapi kawasan selatan dan timur bank kiri mempunyai beberapa hutan. Bagaimanapun, cendawan madu musim luruh di rantau Saratov lebih suka bank kiri. Dalam hutan luruh, di mana spesies utama pokok adalah birch, maple, aspen, oak dan linden, terdapat banyak cendawan, tetapi juga cendawan lain. Perlu diingat bahawa cendawan didapati di ladang-ladang hutan tiruan.

Adakah terdapat cendawan musim luruh di rantau Saratov dan di mana untuk mengumpul mereka di tebing kiri?

Cendawan madu musim luruh di rantau Saratov memulakan pertumbuhan mereka pada bulan Julai dan berakhir pada bulan Oktober. Dan sekiranya berlaku cuaca hangat dan lembap, maka cendawan ini boleh dituai pada bulan November. Bagi pencinta "memburu senyap" akhir musim panas dan musim luruh adalah masa kegemaran. Dalam beberapa minggu musim cendawan, anda boleh mengambil begitu banyak cendawan yang cukup untuk menuai 2 atau lebih 3 musim sejuk terlebih dahulu. Pemetik cendawan tidak peduli di mana memilih cendawan - di hutan besar atau di ladang hutan kecil, jika hanya ada tanaman.

Cendawan yang paling dituai di rantau Saratov termasuk boletus, cendawan, boletus, cendawan, chanterelles, morels dan cendawan musim luruh. Perhatikan bahawa penghuni rantau ini hampir tidak mengumpul musim panas, padang rumput dan cendawan musim sejuk. Walaupun sesetengah pakar percaya bahawa ia benar-benar sia-sia, kerana cendawan ini sangat berguna. Mereka dihargai kerana nilai pemakanan dan vitamin mereka.

Sesetengah pemetik cendawan pemula dan hanya pemetik cendawan yang berminat di mana cendawan tumbuh di rantau Saratov? Sebagai contoh, di kawasan barat laut, di mana kawasan hutan yang besar dengan spesies pokok yang berlainan mendominasi, anda boleh mengumpul "laut" agarika madu musim luruh, cendawan, russula, kupu-kupu, chanterelles, kulit kayu birch dan boletus boletus. Di rantau selatan rantau ini, di hutan dengan spesies pokok, rumpai, pokok aspen, cendawan tiram, cendawan musim luruh dan beban hitam tersebar luas. Anda akan mendapati banyak cendawan spesies yang berbeza dalam hutan pain dan hutan yang terletak di dataran sungai Medveditsa dan Khopra.

Kami ingin berkongsi dengan anda maklumat di mana anda boleh memilih cendawan dan cendawan lain di kawasan yang berlainan di rantau Saratov. Sebagai contoh, di daerah Balti berhampiran kampung Alekseevka, bukan sahaja cendawan musim luruh ditemui di hutan. Di sini, boletus, boletus dan cendawan madu banyak dikumpulkan. Di daerah Krasnoarmeysky berhampiran Ivanteyevka, anda juga boleh menemui cendawan, cendawan dan cendawan.

Di samping itu, cendawan madu ditemui di daerah Tatishchevsky di hutan paya dekat kampung Kamenka. Dan berhampiran dengan desa Ozerki, yang terletak di wilayah daerah Petrovsky, pemetik cendawan mengumpul cendawan musim panas, cendawan, ikan berminyak dan boletus.

Setiap pemetik cendawan yang berpengetahuan tidak akan mencari cendawan dalam rumput yang ditumbuhi rumput, teduh dan tuli. Biasanya, cendawan memilih tempat-tempat tinggi, tepi hutan, birch ringan dan pokok-pokok oak dan hutan pain.Cendawan tumbuh di glades di kawasan hutan bercampur, serta di jalan-jalan lama dan laluan lama. Dan cendawan madu memilih tunggul tua dan pokok-pokok yang lemah di hutan dan ladang hutan.

Cendawan madu rantau Saratov: gambar dan nama cendawan yang boleh dimakan

Kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan foto dan nama-nama cendawan yang boleh dimakan di rantau Saratov. Cendawan musim luruh adalah yang paling popular di kalangan spesies ini. Ia tumbuh dari akhir bulan Ogos hingga awal musim sejuk. Ia mempunyai rasa yang menyenangkan dan bau, dan sekitar kaki, di bahagian atas terdapat "skirt" warna putih. Ia adalah tanda ini yang merupakan perbezaan utama antara cendawan yang boleh dimakan. Mereka tumbuh di hutan lembap pada kayu mati, tunggul busuk dan batang pohon mati.

Permata madu musim panas bermula pada bulan April dan berterusan sehingga bulan Oktober. Ia dijumpai di tanah jajahan padat di atas pokok yang rosak atau di kayu busuk. Memilih hutan luruh dan bercampur, kadang-kadang pain. Mempunyai "skirt" sama seperti abang musim gugurnya.

Adakah terdapat cendawan di rantau Saratov pada musim sejuk, dan di mana betul-betul mereka tumbuh? Spesies musim sejuk madu agarika mula menghasilkan buah pada bulan Oktober dan berterusan sehingga musim bunga. Ia tumbuh sangat cepat semasa pencairan pada pokok yang rosak atau lemah, serta kayu mati.

Selalunya cendawan musim sejuk ditemui di taman, taman atau tepi hutan berhampiran tepi sungai. Sekiranya terdapat pemburuan besar untuk cendawan musim luruh, maka penampilan musim sejuk badan-badan buah ini tidak mempunyai persaingan. Pada musim sejuk, mereka jarang pergi ke hutan, walaupun beberapa pemetik cendawan mencatat bahawa pada masa ini ia menyenangkan untuk memilih cendawan. Badan berbuah ini mudah dilihat di hutan musim sejuk dengan warna-warna terang mereka. Di samping itu, spesies ini tidak mempunyai analog toksik, yang menjadikannya lebih popular.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan