Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Kaedah untuk cendawan porcini garam untuk musim sejuk di dalam balang di rumah

Cendawan porcini asin boleh digunakan dalam penyediaan salad dan pembuka selera sejuk. Resipi yang dicadangkan untuk penyediaan cendawan porcini masin untuk musim sejuk termasuk pelbagai kaedah pengetinan. Ini terutamanya rawatan panas dengan mendidih awal bahan mentah. Anda juga boleh memasak cendawan porcini masin dalam balang untuk musim sejuk menggunakan kaedah pengetinan sejuk. Apa pun kaedah pemilihan cep dipilih untuk dilaksanakan di dapur rumah, kita harus ingat bahawa setiap orang mempunyai pilihan rasa yang berbeza. Oleh itu, anda boleh mengubah jumlah garam, cuka dan pengawet lain. Selalunya, cendawan porcini untuk musim sejuk di bank-bank disertai oleh pensterilan dan penyumbatan udara bekas. Jika anda tidak pasti tentang kesucian mutlak cendawan, maka anda tidak boleh melakukan ini untuk mengelakkan risiko jangkitan dengan botulisme. Baca bagaimana pengambilan cendawan porcini dijalankan di rumah dan lakukan persediaan dengan betul.

Resipi bagaimana cendawan garam putih untuk musim sejuk di rumah

Semua suri rumah perlu tahu bagaimana untuk menghidangkan cendawan putih di rumah, kerana ini adalah cara tradisional untuk memelihara cendawan. Kaedah penuaian yang paling sederhana adalah berdasarkan kesan pemeliharaan garam meja pada kepekatan tertentu. Sayang sekali bahawa di bawah pengaruh garam, nilai pemakanan cendawan berkurangan dan, ke tahap yang lebih besar daripada kaedah penuaian lain, rasa mereka semakin merosot. Cendawan diberi masin dalam tiga cara: kering, sejuk dan panas. Setiap kaedah boleh digunakan untuk jenis cendawan tertentu, dengan mengambil kira sifat mereka. Barel, tin dan juga baldi digunakan sebagai hidangan garam. Berikut adalah resipi untuk cendawan garam putih untuk musim sejuk dengan cara yang berbeza, pengetinan panas dan sejuk.

Cep masuk masin sejuk

Cendawan porcini asin yang disediakan dengan betul mengikut resipi menggunakan kaedah pengetinan sejuk berbeza dalam rasa dan penampilan.

Cendawan yang dimaksudkan untuk pengambilan garam harus diselesaikan, dibersihkan dari serpihan, dipenuhi dengan air bersih dan dibiarkan selama 1-3 jam supaya zarah-zarah dan kotoran yang berpatutan menjadi basah.


Kemudian topi cendawan hendaklah dibersihkan dari kotoran yang dipatuhi dan dibilas dengan teliti dalam air bersih.


Sebelum meletakkan cendawan di bahagian bawah bekas, tuangkan lapisan garam.


Daun hitam, ceri dan ek, daun dan akar lobak, batang dill diletakkan di atasnya untuk memberikan cendawan rasa dan aroma yang lebih baik.


Kaki cendawan dipotong pada jarak 0.5 cm dari topi.


Cangkul cangkul dengan ketat, dengan penutup mereka, dalam lapisan tebal 6-10 cm.


Setiap lapisan cendawan ditaburi dengan garam dan rempah (daun bay, lada, bawang putih).


Ambil 35-50 g garam setiap kilogram cendawan segar atau, mengikut piawaian lama, satu setengah hingga dua gelas garam setiap baldi cendawan.


Dari atas, anda perlu menutup cendawan dengan lapisan daun currant, lobak merah, ceri, dill, untuk melindungi mereka daripada acuan, yang boleh muncul di permukaan air garam.


Kemudian cendawan ditutup dengan bulatan kayu, beban ditaruh di atasnya (penindasan, penindasan) dan bekas ditutup dengan kain bersih.


Untuk penindasan, adalah yang terbaik untuk mengambil batu yang tidak larut dalam air garam.


Jangan gunakan batu bata, batu berkapur dan dolomit, objek berkarat logam.


Sekiranya tidak ada batu yang sesuai, anda boleh mengambil kuali enamel dengan enamel utuh dan isikan dengan sesuatu yang berat.


Keterukan penindasan harus dipilih agar memerah cendawan dan menggantikan udara dari mereka, tetapi tidak menghancurkannya.


Selepas 1-2 hari, cendawan akan menetap dan memberi jus.


Seluruh proses garam mengambil masa setengah hingga dua bulan, maka cendawan boleh digunakan sebagai makanan.

Suhu dalam bilik semasa pengambilan cendawan tidak boleh melebihi 6-8 ° C, jika tidak, mereka boleh menjadi masam atau berjamur, tetapi tidak boleh jatuh di bawah 0 ° C, kerana pada suhu yang rendah, garam lebih perlahan. Jika cendawan membeku, mereka menjadi hitam dan menjadi tidak enak. Adalah lebih baik untuk menyimpan cendawan sedia untuk digunakan pada suhu 0-4 ° C. Air garam itu harus menutupi sepenuhnya cendawan.

Jika air garam kecil atau telah bocor untuk sebab tertentu, anda perlu mengisi cendawan dengan larutan 10% garam dalam air masak. Sekiranya acuan, keluarkannya dari dinding bekas dengan kain bersih yang dibasahkan dengan larutan garam atau cuka, dan juga bilas bulatan kayu dan penindasan dalam larutan ini. Jika bak mandi tidak penuh, anda boleh menambah cendawan yang dikumpulkan kemudian. Mereka perlu dibersihkan, dibasuh, dipangkas kaki, kemudian keluarkan salad dan lapisan atas daun, letakkan cendawan di atas yang asin, seperti yang dijelaskan di atas, sekali lagi tutupnya dengan lapisan daun supaya mereka menutupi cendawan sepenuhnya, dan mengembalikan penindasan ke tempatnya.

Resipi pengambilan cendawan sejuk

Resipi pengambilan cendawan sejuk ini dicirikan oleh hakikat bahawa bahan mentah tidak dibasuh sebelum jeruk, tetapi dibersihkan dengan teliti dari serpihan hutan dan disapu dengan kain lembap. Selepas pembersihan, mereka diletakkan dalam bekas dan ditaburi garam (35-50 g garam setiap 1 kg cendawan). Seperti dengan kaedah sejuk, cendawan dibubuh dengan bulatan kayu, mereka meletakkan penindasan di atasnya dan menutup bekas dengan kain bersih. Selepas 1-2 hari, mereka memberikan jus.

Resipi Cups Asin Panas

Cendawan Porcini, masin dengan cara yang panas, pertama anda perlu mendidih dalam air masin yang bersih, kemudian biarkan parit air dan sejuk. Masa didih bergantung kepada jenis cendawan. Cendawan Porcini mendidih selama 10-15 minit. Cendawan, panas masin, sesuai untuk makanan selepas 10-15 hari. Dalam kaedah ini, cendawan dibasuh, diletakkan dalam mangkuk dan dicelupkan selama 5-7 minit dalam air masin mendidih. Kemudian cep, masin mengikut resep panas, dibuang pada ayak dan dituangkan dengan air sejuk. Blanch satu cendawan baru cendawan dalam cecair yang sama adalah mustahil - mereka menggelapkan.

Bagaimana cendawan garam porcini dalam kuali dengan cara yang sejuk (dengan video)

Sebelum memerah cendawan porcini dalam kuali, anda perlu memilih bekas ini dengan betul. Ia mestilah enamel dan cukup lebar.

 • Cendawan yang disiapkan - 10 kg
 • garam - 500 g

Ubat ini adalah untuk cendawan yang agak manis dan berair. Sebelum mengunyah cep dengan cara yang sejuk, mereka perlu dibersihkan dan disassembled, potong kaki, dimasukkan ke dalam pinggan, taburkan dengan garam, tutup dengan serbet, letakkan bulatan dan beban di atas. Cendawan cair, memisahkan jus mereka, menampakkan diri. Apabila mereka menetap, anda boleh menambah suku-suku segar, menuangkannya dengan garam sehingga hidangan penuh dan penenggelaman berhenti.Cendawan bersedia dimakan selepas 35 hari.

Tonton bagaimana cep garam dalam video yang menunjukkan keseluruhan proses pengetinan.

Bagaimana untuk meremas cep panas

Untuk 10 kg cendawan rebus:

 • 450-600 g garam
 • Bawang putih
 • Bow
 • Horseradish
 • daun tarragon atau dill

Cendawan yang bersih dan dicuci direbus dalam air masin yang sedikit. Sebelum memetik cendawan panas dengan cara yang panas, mereka disejukkan dalam air sejuk. Pada ayak mereka membiarkan longkang air. Kemudian cendawan diletakkan dalam balang atau tong, dicampur dengan garam, ditutupi dengan kain dan tudung dengan penindasan. Selepas beberapa hari, cendawan akan menetap dan anda perlu menambah lebih banyak cendawan dengan jumlah garam yang sesuai. Jumlah garam bergantung pada lokasi penyimpanan: terdapat lebih banyak garam di dalam bilik yang lembap dan hangat, kurang dalam bilik yang berventilasi dengan baik.

Perisa diletakkan di bahagian bawah hidangan atau dicampur dengan cendawan. Selepas seminggu, mereka dapat digunakan.

Air garam harus menutupi cendawan sepenuhnya sepanjang hayat rak untuk mengelakkan mouldiness.

Jika air garam kecil dan tidak menutup cendawan, anda perlu menambah air rebusan masin yang sejuk (50 g diambil setiap 1 liter air, iaitu 2 sudu besar garam).

Semasa penyimpanan, anda perlu memeriksa cendawan dari semasa ke semasa dan mengeluarkan acuan. Tudung, batu ditindas dan kain dibasuh dari acuan dalam air soda dan direbus, pinggir pinggan mangkuk disapu dengan serbet yang dibasahkan dengan larutan garam atau cuka.

Coklat cendawan panas untuk musim sejuk di dalam balang

Untuk mengambil cep pada musim sejuk di dalam balang, anda perlu mengambil bahan berikut untuk 10 kg bahan mentah:

 • 400-500 g garam (2-2.5 cawan)
 • Bawang putih
 • Parsley
 • Horseradish
 • dill atau batang saderi

Garam cendawan panas untuk musim sejuk bermula dengan hakikat bahawa cendawan yang dikupas dan dibasuh dicelupkan: diletakkan di atas ayak, dengan banyaknya disiram dengan air mendidih, disimpan untuk pasangan atau dalam masa yang singkat dicelup dalam air mendidih supaya cendawan menjadi elastik. Kemudian ia disejukkan dengan cepat, dipenuhi dengan air sejuk atau disimpan dalam draf. Garam dengan cara yang sama seperti cendawan segar. Selepas 3-4 hari, cendawan blanched sesuai untuk digunakan.

Pemelitan panas cendawan porcini di rumah

Pengambilan cendawan porcini yang panas di rumah bermula dengan fakta bahawa mereka dimasukkan ke dalam hidangan dan dituangkan dengan air masin yang sejuk (1 liter air setiap 5 kg cendawan). Tutup dengan serbet, kemudian dengan bulatan kayu, di atas - beban. Hidangan dengan cendawan yang direndam diletakkan di dalam sejuk, lebih baik untuk peti sejuk supaya mereka tidak menghasut. Bergantung kepada jenis cendawan, masa perendaman adalah 1 hingga 3 hari. Air berubah sekurang-kurangnya sekali sehari. Kadang-kadang rendaman diganti dengan panas. Cendawan Porcini direbus dalam air masin selama 5-8 minit, dan kemudian asin dengan cara biasa. Air mesti dicurahkan selepas setiap mendidih atau panas. Selepas memasak cendawan, lap masak dengan garam kering, basuh dengan teliti dan lap kering.

Resipi cendawan panas panas

Komposisi:

 • 1 baldi cep
 • 1.5 cawan garam

Semua resipi untuk memerah cendawan putih dengan cara yang panas bermula dengan fakta bahawa ia disyorkan untuk meletakkan cendawan muda dalam air mendidih, biarkan mereka mendidih 1-2 kali, letakkannya pada penapis dan tuangkan dengan air sejuk sehingga mereka sejuk. Biarkan mereka kering pada saringan yang sama, bertukar beberapa kali. Kemudian letakkan cendawan di dalam balang dengan topi mereka, menuang setiap baris dengan garam, tutup dengan bulatan kering, letakkan batu di atas. Selepas beberapa hari, jika balang tidak lengkap, tambah cendawan segar, tuangkan cair, minyak yang hampir tidak hangat, dan yang terbaik adalah mengikat gelembung. Simpan di tempat yang sejuk dan kering. Sebelum digunakan, rendam cendawan selama 1 jam dalam air sejuk (dan jika mereka telah lama menjadi masin, maka anda boleh menyerapnya sepanjang hari), kemudian bilas di beberapa air. Cendawan yang disediakan dengan cara ini hampir tidak berbeza dengan rasa dari yang segar, terutama jika mereka direbus dalam sup dengan serbuk cep.

Cara cendawan porcini garam: resipi mudah dengan gambar

Sebelum memerah cendawan porcini mengikut resipi mudah, anda perlu mengambil cendawan musim luruh yang baru, masukkannya dalam periuk, garam dan biarkan selama sehari, sering diaduk.Kemudian tuangkan jus yang dihasilkan ke dalam kuali, menapis melalui ayak, panaskan jus ini di atas dapur supaya ia menjadi panas, dan tuangkan cendawan ke atasnya lagi. Keesokan harinya, keluarkan jus sekali lagi, panaskannya ke suhu sedikit lebih tinggi daripada kali pertama, dan tuangkan lagi cendawan. Pada hari ketiga, panaskan jus yang dikeringkan supaya ia agak panas, tuangkan cendawan pada mereka dan biarkan selama 3 hari. Kemudian rebus cendawan dengan jus. Apabila disejukkan, masukkan balang, periuk atau baldi oak dengan topi, tuangkan air garam yang sama, dan dari atas cair, tetapi tidak panas, minyak dan mengikat dalam gelembung. Sebelum digunakan, rendam cendawan selama beberapa jam dalam air sejuk, kemudian masukkan bersama-sama dengan air di atas dapur, panaskan dan longkang air. Lakukan ini beberapa kali, menukar air, sehingga semua garam keluar dari cendawan.

Lihat bagaimana cendawan porcini garam dalam resipi dengan gambar di mana semua langkah digambarkan.

Ceps asin di bawah penindasan

Untuk memasak cendawan porcini, masin di bawah penindasan, anda perlu mengambil bahan-bahan berikut:

 • 10 kg cendawan yang disediakan
 • 500 g garam
 • 20 g daun bay
 • 6-8 g of allspice.

Cendawan dibersihkan, potong kaki, direbus dalam air masin selama 15 minit (dari awal mendidih), kemudian dibasuh dalam air sejuk dan letakkan pada penyaring agar ia kering dengan baik. Kemudian mereka meletakkannya di atas pinggan dengan topi, menuangkannya dengan garam dan beralih dengan rempah, tutup dengan serbet, bulatan dan letakkan beban.

Cara garam garam panas

Bahan-bahan

 • 1 kg cendawan
 • Daun bay 1-2
 • 2-3 daun currant hitam
 • 20 g dill
 • 10 g pasli
 • 1-2 ulas bawang putih
 • Kacang lada hitam secukup rasa
 • 30 g garam.

Untuk air garam:

 • 3 l air
 • 150 g garam.

Sebelum memerah cendawan porcini panas, mereka perlu dibasuh di beberapa perairan dan dibersihkan dari puing-puing. Sediakan air garam dengan melarutkan garam dalam air mendidih. Dip cendawan di dalam air garam dan masak dengan api yang rendah, buang buih dan kacau sekali-sekala. Apabila sup menjadi telus, dan cendawan akan sampai ke bahagian bawah, letakkannya dalam colander dan biarkan sejuk. Letakkan cendawan di dalam balang, menuang garam dan beralih daun currants, daun bay, dill dan pasli, bawang putih dan menambah lada. Tutup balang dengan penutup capron dan letakkan di tempat yang sejuk.

Selepas 30-35 hari, cendawan akan siap digunakan.

Bagaimana untuk mengambil cep sejuk

Bahan-bahan

 • 1 kg cendawan porcini
 • Daun bay 2-3
 • 150 g garam.

Cendawan porcini muda boleh diasinkan dengan cara yang sejuk. Sebelum meniup cendawan sejuk dengan cara yang sejuk, mereka perlu dibasuh dan dikupas dengan baik, kemudian dikeringkan dengan ringan dan potong ke dalam kepingan nipis. Masukkan dalam bekas bertapis, garam dan biarkan selama 2-3 jam. Kemudian beralih ke balang, tegas menghancurkan sehingga jus diperuntukkan, tuangkan garam dan tutup dengan daun teluk. Tutup balang dengan tudung dan letakkan di tempat yang sejuk.

Bagaimana untuk mengambil cep dalam balang

Komposisi:

 • 1 baldi cep
 • Garam 400 g
 • lemak lembu atau lemak babi

Sebelum menjepit cep di dalam balang, letakkan cendawan muda dalam air mendidih, masak sehingga mendidih. Kemudian, keluarkan haba, tahan cendawan selama beberapa minit dan teruskan mendidih. Throw cendawan di colander, bilas dengan air sejuk, biarkan longkang cecair. Letakkan cendawan yang disediakan dalam balang dalam lapisan (dengan penutup sehingga), percikan dengan garam. Letakkan bulatan kayu atau plastik di atas, tekan ke bawah dengan tekanan. Selepas beberapa hari, jika cendawan menetap terlalu banyak, tambah cendawan segar (sebelum bercabang) ke balang, taburkan dengan garam, tuangkan oksfat hangat atau lemak babi, tutup tudung dan simpan di tempat yang sejuk dan kering.

Resipi untuk memerah cendawan porcini di rumah

Bahan-bahan

 • 1 baldi cep
 • 500 g garam
 • daun bay
 • allspice secukup rasa

Resipi ini untuk memerah cendawan porcini di rumah membolehkan anda mendapatkan pemeliharaan aromatik dan pedas. Kupas cendawan, potong kaki. Rebus cendawan yang disediakan dalam air mendidih asin selama 15 minit, buang dalam colander, bilas dengan air sejuk, biarkan parit cair.Masukkan cendawan dalam mangkuk dalam lapisan (terbalik), percikan dengan garam dan rempah. Letakkan bulatan kayu di atas dan tekan menentang penindasan. Cendawan akan siap dalam masa 7-10 hari.

Resipi bagaimana cendawan cendawan porcini untuk musim sejuk

Komposisi:

 • 10 kg cendawan porcini
 • 600 g garam
 • Dill
 • daun ek dan currant
 • allspice secukup rasa

Sebelum memetik cep untuk musim sejuk mengikut resipi ini, anda perlu menuang lapisan garam di bahagian bawah tong. Cendawan Porcini terletak di lapisan (topi bawah), disiram dengan garam, herba, rempah-rempah. Letakkan bulatan kayu di atas dan tekan menentang penindasan. Selepas 7 hari, apabila cendawan selesai, tuang sedikit air garam yang terbentuk, tambah cendawan segar. Ulangi prosedur semula (supaya tong penuh). Pada baris atas, letakkan daun kubis yang bersih. Barel gabus, diletakkan di atas ais. Cendawan akan siap dalam 1.5-2 bulan.

Cendawan Porcini cendawan pedas untuk musim sejuk.

Bahan-bahan

 • 10 kg cendawan porcini
 • 500 g garam
 • daun bay
 • Tarragon
 • Marjoram
 • Kayu manis
 • Cengkih
 • allspice secukup rasa

Kupas cendawan Porcini, potong kaki. Cendawan yang disiapkan tuangkan air masin, masak sehingga mendidih dan masak selama 15 minit. Kemudian bersandar di colander, bilas dengan air sejuk, biarkan parit cecair. Letakkan cendawan dalam mangkuk enamel dalam lapisan (terbalik), percikan dengan garam dan rempah. Letakkan plat rata di atas dan pasangkannya dengan penindasan. Cendawan akan siap dalam 7 hari.

Cendawan porcini asin bercabang.

Bahan-bahan

 • 10 kg cendawan
 • 500 g garam
 • Bawang putih
 • akar pasli
 • Horseradish
 • Dill
 • daun oak
 • currants hitam dan ceri
 • lada secukup rasa

Masukkan cendawan yang dikupas dan dicuci dalam colander dan celupkan dalam air mendidih selama 5-8 minit. Kemudian dengan cepat sejuk, bilas dalam air sejuk, biarkan longkang cecair. Letakkan cendawan di dalam pinggan, tambah bawang putih, daun pasli, lobak, dill, daun oak, currant hitam, ceri, lada dan garam. Tetapkan beban kecil di atas dan simpan di tempat yang sejuk selama 7-10 hari.

Cendawan porcini asin dengan bawang

Komposisi:

 • 1 balang cendawan
 • 500 g garam
 • 200 g bawang
 • lada hitam secukup rasa

Untuk memasak cendawan porcini masin dengan bawang, mereka perlu direbus selama 20 minit, sejuk dalam air sejuk. Kemudian kering pada ayak, potong, taburkan dengan campuran garam, lada dan bawang cincang. Campurkan cendawan dengan teliti dan letakkan dengan ketat dalam bekas untuk pengambilan garam. Tutup dengan kain, pegang dengan penindasan dan biarkan selama 7 hari

Cendawan porcini asin dengan asid sitrik.

Bahan-bahan

 • 10 kg cendawan
 • 5 l air
 • Garam 350 g
 • 35 g asid sitrik

Cendawan cendawan Blanch dalam air mendidih asin selama 2 minit, masukkan colander, sejuk. Masukkan cendawan dalam hidangan yang disediakan dalam lapisan, taburkan dengan garam. Untuk air garam, masukkan air mendidih, tambah garam dan asid sitrik, sejuk. Tuangkan cendawan dengan air garam, tutup balang dengan kertas kertas dan letakkan di tempat yang sejuk.

Cendawan akan siap digunakan dalam masa 20-30 hari.

Cendawan porcini asin dengan bawang putih dan mentega

Untuk memasak cendawan masin putih dengan minyak dan bawang putih, anda perlu mengambil bahan-bahan berikut:

 • 1 kg cendawan
 • Garam 100 g
 • Bawang putih
 • Dill
 • Parsley
 • daun hitam dan ceri
 • daun lobak
 • lada secukup rasa

Bilas cendawan, kering, potong besar. Memotong bawang putih dan herba dengan baik. Letakkan beberapa daun lobak, blackcurrant dan ceri di bahagian bawah kuali, kemudian lapisan cendawan dengan topi, taburkan dengan bawang putih dan herba cincang. Jadi letakkan semua cendawan, salurkan lapisan garam dan lada. Selepas mengisi kuali, letakkan plat rata di bahagian atas dan tekan dengan penindasan. Letakkan di tempat yang sejuk selama 2 minggu.

Cendawan porcini asin (kaedah 1).

Dalam kaedah salting panas, cendawan yang telah dipilih dan dibasuh perlu dicelupkan terlebih dahulu, maka ia harus dibuang ke dalam penyaring untuk membuat air gelas, kemudian dimasukkan ke dalam hidangan yang disediakan untuk garam, tambah rempah dan taburi dengan garam. Untuk 10 kg cendawan:

 • 300-400 g garam

Rempah dan bumbu:

 • Bawang putih
 • Lada
 • Dill
 • daun lobak kuda
 • daun currant hitam
 • daun bay
 • allspice
 • ulas, dll.

Cendawan porcini asin (kaedah 2).

Letakkan cendawan direndam ke dalam pinggan mangkuk yang disediakan (panci enamel, laras) dengan kaki mereka, tuangkan garam pada kadar 3-4% berat cendawan, iaitu 10 kg cendawan:

 • 300-400 g garam

Rempah dan bumbu:

 • Bawang putih
 • Lada
 • Dill
 • daun lobak kuda
 • daun currant hitam
 • daun bay
 • allspice
 • ulas, dll.

letakkan di bawah tong, di atas, dan juga beralih cendawan di tengah. Di atas, anda perlu meletakkan bulatan kayu dan kargo. Apabila cendawan menetap di tong, anda boleh meletakkan bahagian baru dari mereka, menuangkannya dengan garam, dan sebagainya sehingga bekas itu penuh. Selepas ini, cendawan mesti dibawa ke tempat yang sejuk. Dalam kaedah salting sejuk, cendawan yang dipilih mesti direndam selama 2-3 hari dalam air sejuk, mengubahnya banyak kali untuk mengeluarkan jus susu. Pada masa ini, cendawan perlu disimpan hanya di dalam bilik sejuk, kerana dalam haba mereka boleh menuai dan masam. Untuk 10 kg cendawan:

 • 300-400 g garam

Rempah dan bumbu:

 • Bawang putih
 • Lada
 • Dill
 • daun lobak kuda
 • daun currant hitam
 • daun bay
 • allspice
 • ulas, dll.

Cendawan Porcini adalah masin.

Komponen

 • Cendawan masak - 5 kg
 • Dill Greens - 50 g
 • Bay daun -8-10 pcs.
 • Peppercorns - 30 g
 • Daun hitam - 150 g
 • Garam - 500 g

Kupas, bilas dan rebus cendawan baru di dalam air masin sehingga lembut. Kesediaan cendawan ditentukan oleh penenggelaman mereka di bahagian bawah dan penghentian berbuih, sementara merebus menjadi lebih telus. Kuah mesti dikeringkan, letakkan cendawan dalam beg linen dan letakkan di bawah beban untuk mengeluarkan cecair sepenuhnya. Cendawan tertekan terletak di lapisan dalam mangkuk untuk garam, menuangkan setiap lapisan dengan garam dan beralih dengan rempah. Letakkan daun currant yang tersisa di atas, kemudian serbet kain bersih, di atasnya - bulatan kayu dan beban. Supaya lapisan atas tidak menjadi berjamur, ia mesti dituangkan dengan air garam sejuk. Cendawan boleh menahan 2-3 hari pada suhu bilik, dan kemudian dibawa ke tempat yang sejuk. Selepas kira-kira satu setengah bulan, cendawan akan siap digunakan.

Cendawan adalah masin.

Komponen

 • Cendawan - 5 kg
 • Garam - 250 g
 • Allspice - 1 sudu teh
 • Dill Greens - 1 tandan

Kupas cendawan, tutup kapsul dari kaki dan rebus selama 20 minit dalam air masin. Kemudian bilas cendawan di bawah aliran air sejuk, letakkan pada ayak dan biarkan longkang air. Lay topi dan kaki di lapisan untuk jeruk, menuangkan setiap lapisan topi dengan kaki dengan garam dan lada dan beralih mereka dengan sayur-sayuran. Tutup dengan serbet linen, bulatan kayu dan letakkan beban, simpan di dalam bilik selama 2-3 hari dan letakkan di dalam bilik sejuk.

Cendawan Porcini panas masin di Oryol.

Komponen

 • 1 kg cendawan
 • 2 sudu besar. sudu garam
 • 5 kacang dari allspice
 • 7 kacang lada hitam
 • lada merah tanah
 • 20 g dill
 • 2-3 daun hitam

Sebelum pengambilan garam, rendam cendawan dalam air masin, menukarnya beberapa kali. Rebus dalam air masin sedikit selama 5-8 minit. Buang dalam colander dan sejuk. Letakkan dalam bekas dalam lapisan, percikan dengan garam dan beralih dengan rempah, daun hitam dan batang dill.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan