Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Bagaimana untuk membersihkan chanterelles di rumah

Chanterelles dianggap sebagai salah satu cendawan liar yang paling popular, yang sangat dipandang dalam masakan di banyak negara untuk citarasa mereka. Badan-badan buah ini bersaiz kecil dengan topi berkebun dan rasa halus. Di samping itu, chanterelles berkembang dalam kumpulan besar hanya dalam hutan yang bersih secara ekologi.

Walau bagaimanapun, untuk hidangan dari cendawan yang indah ini untuk sentiasa berselera dengan aroma dan rasa mereka, mereka mesti bersedia. Bagaimana untuk membersihkan cendawan chanterelle untuk mendapatkan hidangan yang sangat baik pada akhirnya?

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari maklumat terperinci tentang bagaimana untuk membersihkan cendawan chanterelle dan berapa banyak masa untuk dibelanjakan pada pemprosesan utama. Perlu diingat bahawa jika anda mengumpul chanterelles, sebaiknya membersihkannya tepat di hutan. Tiba di rumah, anda akan mempunyai tindakan kecil - basuh cendawan dalam air sejuk.

Bagaimana untuk membersihkan chanterelles: penerangan terperinci

Pemetik cendawan berkongsi pengalaman mereka dengan peminat orang baru yang memburu "senyap" dan mengesyorkan helah kecil yang menunjukkan bagaimana untuk membersihkan chanterelles. Pertama sekali, badan berbuah tidak segera ditumpahkan dari baldi atau bakul. Setiap cendawan dikeluarkan dengan teliti, daun dan rumput dipindahkan dari topi, bahagian bawah kaki dipotong. Pindahkan ke bekas dengan air sejuk dan biarkan selama 15-20 minit.

Bagaimana untuk membersihkan chanterelles, adakah ia berbaloi untuk menggunakan pisau atau berus? Sekiranya kawasan yang rosak ditemui pada badan berbuah, tentu saja, mereka harus dipotong, dikupas atau dikikis. Chanterelles mempunyai rasa pahit, jadi serangga dan cacing tidak suka menetap di dalamnya, yang bermaksud bahawa terdapat hampir tidak ada cendawan manja.

Setiap topi hendaklah dibasuh baik dengan tangan atau span dapur. Bagaimanapun, cendawan perlu dipelihara dengan berhati-hati, kerana ia boleh pecah dengan mudah. Mengubah chanterelle dengan topi bawah, benar-benar bilas pinggan untuk mengeluarkan semua pasir dari mereka.

Satu perkara penting: jika anda mengeluarkan cendawan dari tanah, pasir dan kotoran di dalam piring disediakan. Oleh itu, penanam cendawan dengan pengalaman mengesyorkan memotong badan buah sedikit di atas akarnya. Oleh itu, anda tidak akan merosakkan miselium dan dalam setahun anda boleh kembali ke tempat ini untuk mencari tanaman baru. PKami menawarkan penerangan terperinci bagaimana untuk membersihkan chanterelles.

  • Susunkan cendawan secara manual, mengeluarkan semua daun, ranting dan sisa rumput yang terikat pada topi.
  • Tuangkan banyak air dan biarkan selama 20 minit.
  • Bilas dalam mengalirkan air sejuk dan dimasukkan ke dalam colander atau pada rak dawai ke longkang. Kemudian anda boleh meneruskan tindakan selanjutnya pada pemprosesan chanterelles.
  • Jika anda merancang untuk mengeringkan cendawan untuk musim sejuk, mereka tidak dibasuh, tetapi hanya dikupas di atas dengan span lembap atau berus.

Bagaimana untuk membersihkan chanterelles di rumah sebelum menggoreng

Untuk memasak cendawan dengan kentang atau bawang, anda perlu tahu bagaimana untuk membersihkan chanterelles sebelum menggoreng. Perlu diingat bahawa proses pemprosesan awal sebelum menggoreng tidak berbeza dari orang lain. Anda boleh mencuci cendawan di dalam air, atau anda boleh kering bersih. Walau bagaimanapun, dalam kes kedua, pasir masih berada di dalam pinggan, yang kemudiannya merosot pada gigi.

Kami mencadangkan menonton video menunjukkan bagaimana untuk membersihkan cendawan chanterelle di rumah:

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan