Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In R D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Cendawan panggang untuk musim sejuk di rumah

Melangkah ke hutan untuk cendawan, kami sentiasa berharap bukan sahaja untuk bersenang-senang, tetapi juga untuk membawa pulang "tangkapan" yang besar. Jadi, sebagai contoh, jika anda berjaya bertemu dengan cendawan madu, maka penuaian yang baik dan suasana yang baik akan disediakan. Hakikatnya adalah bahawa cendawan ini tidak bertolak ansur dengan kesunyian dan tumbuh dengan seluruh keluarga, yang bermaksud bahawa dalam satu kawasan yang kecil, anda boleh mengisi bakul dengan badan buah-buahan hingga ke lembah.

Satu lagi besar pertemuan dengan cendawan madu adalah berikut: cendawan madu adalah badan berbuah sejagat. Sebagai tambahan kepada rasa dan aroma yang indah, cendawan comel ini meminjamkan diri dengan sempurna ke pelbagai kaedah panen: jeruk, goreng, baking, pengeringan, jeruk dan bahkan beku.

Resipi untuk menyediakan cendawan untuk musim sejuk dengan menggoreng

Ramai suri rumah lebih suka menggoreng cendawan untuk musim sejuk. Ini adalah cara yang baik untuk mempersiapkan badan berbuah untuk simpanan jangka panjang, kemudian untuk ingatkan kenangan hari-hari hangat yang dihabiskan di hutan. Bagaimana untuk menyediakan cendawan untuk musim sejuk dengan menggoreng di rumah? Sebelum menjawab soalan ini, anda perlu membiasakan diri dengan beberapa cadangan untuk pemprosesan awal mereka.

Oleh itu, perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk menyusun keseluruhan tanaman cendawan dan membahagikannya kepada dua kategori. Cendawan kecil dan cantik boleh digunakan untuk jeruk dan jeruk. Dan semua spesimen "jelek" akan berfungsi untuk menggoreng: besar, dipotong atau sedikit rosak. Jika sekurang-kurangnya seperempat badan berbuah rosak atau dimakan oleh cacing, maka janganlah menyesal membuangnya ke dalam tong sampah. Jika tidak, rosak, serta tempat yang banyak tercemar, boleh dikeluarkan dengan pisau. Kemudian celupkan cendawan dalam air masin yang sejuk dan biarkan selama 45 minit. Secara semula jadi, madu agaris adalah badan buah-buahan yang tulen, jadi mereka tidak memerlukan pembersihan menyeluruh pulpa. Garam pula akan membuka liang-liang kulat dan mengeluarkan semua kotoran dan pasir yang masih tinggal. Di samping itu, jika cacing terdapat dalam kulat, maka terima kasih kepada larutan garam mereka akan terapung. Kemudian cendawan madu harus dibasuh di bawah paip dan direbus selama 15-20 minit dalam air masin. Sekiranya cendawan besar, maka anda perlu memotongnya.

Resipi untuk memasak cendawan madu untuk musim sejuk amat popular dengan suri rumah. Cendawan goreng boleh dipelihara dalam balang, dan boleh dibekukan di dalam peti sejuk. Yang kita perlukan, kecuali untuk cendawan itu sendiri, tentu saja adalah minyak (sayuran atau krim) dan garam.

Cendawan madu dibentangkan dalam kuali dengan minyak sayuran dan goreng sehingga cairan menyejat, maka api dikurangkan kepada minimum dan prosesnya terus, tetapi sudah dengan tudung ditutup - kira-kira 20 minit. Dalam beberapa minit, jisim dalam garam pan untuk rasa. Sementara itu, balang kaca dan penutup sedang disterilkan. Cendawan madu goreng dibentangkan dalam bekas, tetapi tidak ke bahagian atasnya, kira-kira 2-3 cm ditinggalkan. Kemudian ia dituangkan dengan minyak sayuran supaya badan buahnya ditutup dengannya. Gulung, sejuk dan pergi ke bilik sejuk.

Cendawan madu goreng juga boleh dibekukan tanpa digulung ke dalam tin. Proses penggorengan berlaku dengan cara yang sama seperti dalam kes sebelumnya, tetapi pada akhirnya badan berbuah dibahagikan kepada bahagian dan dibekukan. Mereka boleh disimpan dalam bekas plastik yang tertutup atau beg plastik.

Bagaimana untuk menyediakan cendawan untuk musim sejuk untuk menggoreng dan di mana untuk menyimpannya

Adakah mungkin untuk memasak cendawan untuk menggoreng untuk musim sejuk dan bagaimana untuk melakukannya? Dalam kes ini, kaedah pembekuan badan buah berbuih lagi sesuai. Selepas pembersihan, cendawan direbus, kemudian dibasuh dalam air sejuk dan dibungkus dalam bekas. Walau bagaimanapun, tiada rempah yang perlu digunakan di sini, malah garam. Cendawan madu hanya perlu direbus, tanpa bahan tambahan. Dan cendawan itu sendiri dalam satu hidangan perlu sedikit. Fakta adalah bahawa cendawan madu tidak tertakluk kepada pembekuan berulang, jadi menuai mereka sebanyak yang diperlukan untuk satu hidangan.

Cendawan madu untuk musim sejuk untuk menggoreng disimpan dalam bekas plastik atau beg sehingga 7 bulan. Anda perlu mencairkan cendawan tersebut dengan memindahkannya dari peti sejuk ke peti sejuk selama beberapa jam. Kemudian masukkan dalam kuali dengan minyak sayuran dan goreng sehingga dimasak.

Hadiah hutan digabungkan sepenuhnya dengan pelbagai produk, jadi pada musim sejuk yang dituai cendawan akan mempelbagaikan menu harian anda. Salah satu gabungan yang paling popular adalah cendawan goreng dengan kentang. Selain itu, dari cendawan madu panggang yang disediakan untuk musim sejuk, anda boleh menyediakan kursus pertama yang sangat lazat, atau anda juga boleh melayani mereka sebagai hidangan yang berasingan. Cendawan sedemikian harmoni sempurna dengan daging dan sayur-sayuran, dan juga kelihatan hebat dalam pelbagai jenis salad. Di sini, setiap suri rumah akan memilih pilihan hidangan mengikut budi bicara mereka, dengan mengambil kira keinginan citarasa keluarganya.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan