Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Marinating baris poplar di rumah

Cendawan, yang dikenali sebagai poplar rowan, juga dikenali sebagai kotak pasir atau kerani. Badan berbuah ini berada di kedudukan ke-3 kategori keupayaan, namun agak jarang berlaku. Nama cendawan itu menunjukkan idea di mana tepatnya ia perlu dikumpulkan. Hutan yang gugur dengan poplars, serta tanah lembap adalah tempat kegemaran kotak pasir. Jika kekasih "memburu senyap" cukup bernasib baik untuk memenuhi cendawan cantik ini, maka hidangan lazat dan persediaan untuk musim sejuk disediakan!

Mengamalkan poplar rowan di rumah adalah salah satu cara yang paling popular untuk memproses cendawan. Mereka mempunyai topi sentuhan yang menyenangkan, serta pulpa padat, yang sesuai untuk penjerukan dan jeruk. Walau bagaimanapun, kotak pasir mempunyai satu kelemahan - kepahitan. Ia mesti dikeluarkan oleh perendam yang berpanjangan di beberapa perairan.

Penyediaan dan pengambilan baris poplar

Langkah pertama adalah untuk menyusun panen dan hanya meninggalkan spesimen yang lengkap dan kuat. Kemudian bilas mereka dalam air sejuk. Seperti yang telah disebutkan, cendawan ini mempunyai kepahitan semulajadi, jadi anda perlu menyingkirkannya. Untuk melakukan ini, tenggelamkan badan-badan perapian dalam air masin selama beberapa jam. Kemudian tukar air ke segar dan tuangkan cendawan di atasnya lagi. Biarkan selama 2-3 hari, secara berkala mengubah cecair menjadi sejuk, kerana air di dalam bilik boleh menjadi hangat dan kemudian cendawan akan ditapai.

Langkah seterusnya dalam menyediakan cendawan adalah rawatan haba. Barisan poplar perlu direbus dalam air masin selama sekurang-kurangnya 45 minit, mengeluarkan buih yang terhasil. Kemudian bilas di bawah paip dan biarkan kering sedikit. Sekarang, anda boleh mulakan resipi untuk pickling poplar rowan.

  • Mendayung poplar (direbus) - 1.5 kg;
  • Garam dan gula - 1.5 sudu besar setiap satu. l.;
  • Cuka 9% - 7 sudu besar. l.;
  • Bay daun - 4 pcs .;
  • Biji lada hitam - 10 pcs .;
  • Carnation - 3 tunas;
  • Air - 1 l.

Pertama, buat pengasam: dalam periuk dengan air kami menggabungkan garam, gula, ulas, daun bay, lada dan 3 sudu besar. l cuka Kemudian masukkan perapan di atas api sederhana dan masak selama 5-7 minit.


Kami meletakkan cendawan yang disediakan dan terus memasak selama 15-20 minit lagi. Pada akhirnya, tambah 4 sudu besar. l cuka dan matikan dapur.


Kami mengedarkan cendawan bersama-sama dengan pengasam ke atas balang yang disterilkan dan gulungkannya. Anda boleh menutupnya dengan penutup nilon rebus, biarkan sejuk dan bawa mereka keluar ke bilik penyimpanan sejuk.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan