Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Kaedah dan jangka hayat cendawan acar

Tanaman cendawan yang baik sentiasa menjadi acara yang menyenangkan dan menyenangkan. Dan sangat bagus apabila sebilangan besar cendawan boleh dituai untuk musim sejuk. Dalam kes ini, penjerukan akan membantu dengan baik - salah satu cara yang paling popular untuk memelihara cendawan untuk masa yang lama. Hampir semua badan buah-buahan hutan meminjamkan diri mereka untuk mengamati, di antaranya mana-mana madu agar dapat diperhatikan secara berasingan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang suri rumah, setelah menyediakan cendawan ini untuk masa depan, boleh bertanya: Apakah keadaan dan tempoh penyimpanan cendawan jeruk di rumah?

Rak hidup cendawan madu jeruk di rumah di dalam peti sejuk

Saya mesti mengatakan bahawa tempoh penyimpanan cendawan acar secara langsung bergantung kepada penyediaan awal yang betul. Oleh itu, untuk proses pemprosesan ini, adalah disyorkan untuk mengambil badan-badan berbuah muda yang kuat yang tidak mempunyai sebarang kerusakan atau kesukaran.

Sebelum mengamalkan, cendawan madu mesti disusun mengikut saiz, keluarkan buah-buahan yang terlalu masak dan bernanah. Di samping itu, anda perlu membersihkan cendawan daripada memusnahkan serpihan, keluarkan "skirt" dari kaki dan bilas dengan teliti di bawah air yang mengalir. Adalah lebih baik untuk menyerap mereka selama 1 jam dalam air masin yang sejuk untuk membersihkan badan yang berbuah pasir dan bumi dengan teliti.

Di samping itu, jangka hayat cendawan madu jeruk akan meningkat dengan ketara jika balang dengan tutup sebelum disterilkan, dan kemudian prosedur ini dijalankan, tetapi sudah dengan bahan kerja.

Sekiranya anda ingin mengasinkan, yang tidak direka untuk penyimpanan jangka panjang, maka mensterilkan tin sepenuhnya. Anda boleh menggunakan jeruk cendawan yang nyata, terima kasih di mana panen boleh dimakan dalam beberapa jam, dan ia akan disimpan di dalam peti sejuk. Ini adalah cara yang sangat menguntungkan, terutamanya dalam kes-kes di mana anda perlu menetapkan jadual dalam masa yang singkat. Walau bagaimanapun, kita perhatikan bahawa jangka hayat cendawan jeruk di dalam peti sejuk dengan ketiadaan pensterilan tidak lebih dari 2 minggu.

Secara tradisinya, cendawan jeruk disimpan dalam balang kaca. Walau bagaimanapun, proses penyimpanan boleh berlaku dalam tembikar, dan juga dalam bekas lain yang tidak dapat diterima oleh pengoksidaan.

Cara acar cendawan tanpa simpanan di dalam peti sejuk

Jika banyak badan berbuah disediakan, maka masuk akal untuk menurunkannya ke ruang bawah tanah atau ruang bawah tanah. Sekiranya anda bercadang untuk mengambil cendawan tanpa simpanan di dalam peti sejuk, maka apa yang perlu saya lakukan? Kami ambil perhatian dengan segera bahawa tidak ada cara untuk melakukan tanpa pensterilan awal tin. Di samping itu, cuka dalam kombinasi dengan asid sitrik adalah bahan pengawet yang sangat baik, dan dengan itu anda akan meningkatkan kehidupan rak cendawan dan mencegah perkembangan bakteria butulan. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa asid asetik perlu ditambah sebelum penghujung proses, jika tidak kepekatannya akan berkurang apabila mendidih. Pengadukan panas dicurahkan ke dalam balang disteril dan ditutup dengan penutup logam, yang juga perlu direbus selama 10-15 minit sebelum itu. Biarkan sejuk dan hantar ke bilik gelap, sejuk di mana suhu udara tidak melebihi + 10 ° C.Jika suhu udara turun di bawah sifar, maka cendawan akan membeku, mula runtuh dan hilang rasa mereka. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai suhu melebihi haba 10 ° C: cendawan madu cendawan dan menjadi tidak boleh digunakan.

Untuk mengelakkan pelincir dari bertindak balas dengan penutup logam, anda boleh menuangkan beberapa sudu minyak sayur panas ke dalam setiap bekas sebelum menyumbat. Anda boleh menyimpan apa-apa kosong selama 12 bulan, dan mengambil sampel pertama dalam 20-25 hari.

Mengamalkan cendawan madu untuk penyimpanan di rumah

Tempoh penyimpanan cendawan jeruk di rumah boleh ditingkatkan jika penutup kaca digunakan dan bukannya logam. Dalam kes ini, jangka hayat persediaan cendawan akan menjadi 2 tahun. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa jika tudung tungkai bengkak, maka makan buah-buahan berbahaya tidak digalakkan.

Mengamalkan cendawan madu untuk penyimpanan di rumah tidaklah begitu sukar. Adalah sangat penting untuk mematuhi semua cadangan untuk pembersihan yang betul dan pemprosesan selanjutnya bagi badan berbuah. Di samping itu, anda perlu ingat mengenai keadaan penyimpanan suhu.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan