Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Adakah saya perlu mengeluarkan filem dari cendawan cendawan?

Kebanyakan peminat pemetik cendawan tahu bahawa pertemuan dengan cendawan madu adalah peristiwa sebenar. Memang, terima kasih kepada badan berbuah ini, masa "cendawan" dibelah dua, dan penuaian itu sendiri sering sangat murah hati. Lagipun, diketahui bahawa madu agarik selalu tumbuh sebagai keluarga keseluruhan, yang bermakna anda dapat dengan cepat mengisi bakul anda ke atas. Walau bagaimanapun, badan berbuah ini tidak boleh segar untuk jangka masa yang panjang, oleh itu, setelah pulang dari hutan, tanaman yang dituai akan segera tertakluk kepada pemprosesan.

Adakah saya perlu mengeluarkan filem dari cendawan muda?

Ramai orang tertanya-tanya apakah perlu membersihkan filem dari cendawan madu. Persoalannya agak logik, kerana jenis cendawan ini sangat kecil, jadi sangat menyusahkan untuk membersihkan setiap topi. Di samping itu, cendawan madu adalah cendawan tulen, kerana mereka jarang tumbuh di tanah dan tanah. Dalam hal ini, mereka tidak mempunyai sampah hutan yang besar.

Kaedah untuk membersihkan cendawan bergantung pada umur dan saiznya. Adakah saya perlu mengeluarkan filem dari cendawan muda? Ini tidak perlu, kerana badan berbuah ini agak halus dan mereka tidak mempunyai filem kasar seperti wakil-wakil lain jenis "kerajaan". Di samping itu, filem madu agar tidak berminyak atau licin, tidak seperti berminyak, jadi ia tidak perlu dikeluarkan. Apa yang diperlukan hanya untuk memotong bahagian bawah kaki dengan pisau, serta mengikis tempat yang banyak tercemar: bumi, rumput yang mematuhi, dan juga daun. Saya harus mengatakan bahawa cendawan madu sering boleh didapati di bawah topi pada plat pelbagai bug kecil. Tetapi jangan takut, ini tidak bermakna rasuah cendawan. Dalam kes ini, anda juga perlu mengambil pisau dan mengikis semua kawasan tersebut. Tetapi anda tidak boleh menggunakan pisau, tetapi hanya merendam badan berbuah dalam air masin.

Oleh kerana agar-agar madu tidak memerlukan pembersihan dan penyingkiran filem yang rumit, ia akan mencukupi dalam air selama 30 minit dan kemudian bilas di bawah paip. Tetapi ingat: cendawan bernanah dan berkulit hitam harus dibuang dengan segera untuk melindungi diri mereka dan orang tersayang dari keracunan yang serius. Walau bagaimanapun, jika hanya kaki yang rosak dalam agaric madu, maka anda tidak boleh membuangnya secara keseluruhan, tetapi hanya mengeluarkan kaki, meninggalkan topi.

Adakah saya perlu membuat filem di cendawan dewasa?

Dan bagaimana dengan cendawan dewasa atau terlalu besar - adakah saya perlu mengeluarkan filem itu daripada mereka? Jika anda mempunyai tanaman kecil cendawan besar, maka anda boleh mengambil spons kering dan lap topi. Walau bagaimanapun, ini dilakukan untuk menghapus kotoran dan serpihan, jika ada. Perlu dikatakan bahawa walaupun pada orang dewasa tidak ada filem keras pada topi, jadi tidak perlu mengeluarkannya. Kulit ini sangat nipis dan halus, jadi ia tidak menambah kepahitan pada hidangan. Sekiranya tiada pencemaran yang kuat, badan berbuih cukup untuk menyusun dan bilas dalam air selama beberapa minit. Dalam kes yang teruk, mereka direndam dalam mangkuk selama 40-50 minit.

Jadi, adakah anda perlu mengeluarkan filem dari cendawan madu? Seperti yang anda lihat, tidak ada cendawan kecil, mahupun rakan sejawat yang matang memerlukannya. Kehadiran filem di atas kepala foil tidak akan menjejaskan rasa dan aroma hidangan yang anda mahu masak.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan