Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In R D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Pilihan penyimpanan untuk cendawan saffron masin di rumah

Semua peminat hidangan cendawan sedar bahawa cendawan kunyit sangat sihat. Mereka mempunyai kandungan protein yang tinggi, beta-karoten, serta asid askorbik, yang menyokong sistem imun dan pencernaan dengan sempurna. Di samping itu, cendawan safron mempunyai rasa yang luar biasa dan digunakan untuk kaedah penyediaan yang berlainan. Pembuka cendawan masin terutamanya dihargai pada perayaan-perayaan perayaan. Walau bagaimanapun, untuk dapat menyediakan pemeliharaan cendawan berkualiti tinggi, anda harus sedar penyimpanan cendawan masin.

Bagaimana untuk memastikan cendawan masin sehingga musim bunga supaya mereka menggembirakan anda dan orang tersayang anda dengan rasa dan aroma yang indah? Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui bahawa terma-terma dan syarat-syarat simpanan badan berbuah terus bergantung kepada cara pengambilan garam.

Terdapat dua pilihan umum - panas dan sejuk. Dalam kes pertama, cendawan tertakluk kepada rawatan haba. Ini membawa kepada kehilangan sebahagian besar daripada ciri-ciri benefisial cendawan. Dalam versi kedua, cendawan saffron mentah asin, dan ini membantu untuk mengekalkan maksimum nutrien.

Bagaimana untuk menyimpan cendawan masin untuk musim sejuk selepas garam panas?

Bagaimana untuk menyimpan cendawan saffron masin di rumah selepas garam panas? Pertama anda perlu memberi perhatian kepada hidangan yang digunakan. Kaca, bekas kayu dan enamel sesuai untuk menyimpan cendawan. Penggunaan hidangan lain dipenuhi dengan akibat negatif untuk kesihatan manusia, termasuk keracunan.

Walaupun cendawan menyukai tempat yang sejuk untuk menyimpan, suhu yang sangat rendah mempunyai kesan buruk pada konsisten cendawan, mereka merosot. Bagaimana untuk menyimpan cendawan masin untuk musim sejuk selepas garam panas? Selepas penyejukan lengkap, bekas dibawa ke ruang bawah tanah, di mana suhu tidak lebih tinggi daripada + 10 ° C. Jika cendawan masin disimpan di dalam peti sejuk, maka ini harus dilakukan di rak bawah. Tempoh pengambilan badan buah-buahan semasa kaedah panas adalah 7-10 hari. Kos kosong tersebut disimpan sehingga 16 bulan.

Keadaan penyimpanan utama untuk camelina musim sejuk, sejuk-asin

Apabila cendawan mentah, kasa dan penindasan digunakan, yang perlu dibasuh dari semasa ke semasa dengan cuka.

Keadaan utama untuk menyimpan cendawan saffron masin dengan cara yang sejuk bukan untuk meninggalkan bahan kerja di dalam bilik yang hangat. Suhu udara semasa garam tidak lebih tinggi daripada + 15 ° C. Selepas 14 hari, cendawan diedarkan dalam balang, ditutup dengan penutup plastik, dibawa ke ruangan bawah tanah atau dimasukkan ke dalam peti sejuk. Selepas 15 hari, badan berbuih sedia untuk digunakan, dengan sepenuhnya mendedahkan rasa mereka. Penyimpanan cendawan saffron masin, yang disediakan untuk musim sejuk dengan cara yang sejuk, berlangsung kira-kira 10-12 bulan, kecuali sudah tentu rejim suhu diperhatikan.

Perhatikan bahawa semasa menyimpan cendawan saffron masin, ia patut memberi perhatian kepada warna air garam dan penampilan cetakan.

Biasanya, jika air garam mengambil warna coklat - ini adalah keadaan yang sama sekali normal. Jika ia menjadi hitam, lebih baik untuk membuang kosong. Dalam kes ini, cecair cecair berlaku dari keadaan penyimpanan tidak wajar: biasanya ini adalah lebihan suhu yang disyorkan.

Bagaimana untuk memastikan cendawan masin daripada acuan lebih lama?

Bagaimana anda boleh menyimpan cendawan masin dari acuan? Selalunya acuan boleh muncul pada cendawan saffron asin, oleh itu, dalam kes seperti itu, langkah-langkah berikut perlu diambil:

 • Keluarkan serbet kasa dari permukaan cendawan dan beban;
 • Bilas dengan air panas dengan cuka dan garam;
 • Keluarkan lapisan atas cendawan dan buang, serta bilas tepi bekas dengan penyelesaian asetik;
 • Pada lapisan atas cendawan tuangkan lapisan serbuk mustard tipis dan tutup dengan kain kasa, menghancurkannya dengan penindasan.

Bagaimana untuk menyimpan cendawan safron masin selepas garam supaya acuan tidak muncul pada badan berbuah? Suri rumah yang berpengalaman berkongsi tip berguna untuk tukang masak orang baru:

 • Selepas cendawan, mereka dibiarkan di dalam bilik sehingga saat cendawan mula menuai;
 • Kemudian mereka segera dimasukkan ke dalam peti sejuk dan dibiarkan selama 2-3 minggu;
 • Diedarkan dalam balang steril, dituangkan dengan air garam, tertutup dengan sarung nilon yang ketat dan dibawa ke ruangan bawah tanah.

Penyebab acuan dalam cendawan masin boleh sangat berbeza:

 • Hidangan yang tidak disterilkan atau tidak betul;
 • Kondisi suhu yang salah semasa pengambilan garam;
 • Kesalahan dalam perumusan, sebagai contoh, sedikit pengawet (garam) digunakan;
 • Jumlah cecair yang tidak mencukupi yang tidak sepenuhnya meliputi cendawan.

Apakah yang menentukan jangka hayat cendawan?

Kehidupan rak cendawan saffron salut akan bergantung kepada hidangan yang disimpan di dalamnya. Jika ini adalah tin, maka jangka hayat cukup lama, sehingga kira-kira 14-16 bulan. Sekiranya setong atau kuali enam enam hari, hayat rak dikurangkan kepada 6-8 bulan, dengan mengambil kira bahawa semua keadaan kebersihan dipenuhi: pembersihan kasa dan penindasan secara tetap dari acuan. Perlu dikatakan bahawa jika acuan muncul pada cendawan masin - keadaan itu boleh diselamatkan. Jika acuan dibentuk dalam cendawan acar, lebih baik untuk membuang bahan kerja.

Oleh itu, jika anda tahu bagaimana untuk menyimpan cendawan saffron masin lebih lama dan lakukannya secepat yang mungkin, maka keselamatan snek anda akan dijamin.

Apakah cara terbaik untuk memelihara cendawan masin dalam balang sehingga musim bunga?

Bagi pencinta masakan cendawan yang tinggal di bandar-bandar besar, bekas kaca dianggap sebagai pilihan terbaik untuk menyimpan cendawan masin.

Bagaimana untuk menyimpan cendawan masin di bank?

Selepas pembersihan awal serpihan hutan dan membasuh sejumlah besar air sejuk, cendawan direbus dalam air garam masin selama 10 minit, dimasukkan ke dalam colander dan dibasuh di bawah paip. Benarkan mengalir sepenuhnya, menyebarkan pada tuala dapur, dan diedarkan di dalam balang, menuangkan setiap lapisan cendawan dengan garam dan rempah. Tuangkan air mendidih dan tutup dengan nilon topi. Mereka dibawa di kawasan sejuk, gelap dan berudara yang baik. Simpan pada suhu tidak melebihi + 10 + 12 ° C apabila diminta.

Penyimpanan cendawan masin di dalam peti sejuk atau di balkoni

Penyimpanan cendawan saffron masin boleh berlaku di dalam peti sejuk jika tidak ada ruang bawah tanah. Cahaya matahari tidak masuk ke dalam peti sejuk, dan suhu boleh diselaraskan mengikut budi bicara anda. Jika anda menyimpan cendawan jeruk di dalam peti sejuk, maka tempohnya akan berubah dari 6 hingga 8 bulan.

Jika terdapat banyak persediaan dengan cendawan masin, dan kulkas tidak dapat menampung segala-galanya, penyimpanan cendawan saffron masin di rumah boleh dipindahkan ke balkoni. Sekiranya ia terisolasi, maka walaupun dalam keadaan sejuk, tin dengan pemeliharaan cendawan akan dengan tenang menunggu gilirannya untuk menggembirakan tuan rumah dan tetamu undangan.

Bagaimanakah saya boleh menyimpan warna cendawan saffron asin?

Adalah penting untuk mengetahui bahawa cendawan saffron masin boleh mengubah warna mereka dari merah ke hijau gelap, kadang-kadang kelihatan luar biasa. Perlu diingat bahawa ini adalah kejadian yang lazim, dan tidak ada yang aneh mengenainya.Bagaimanakah saya boleh menyimpan warna cendawan saffron masin, dan apakah kaedah yang hendak digunakan?

Dengan garam panas, jika anda mendidih badan berbuah dalam air masin dengan penambahan asid sitrik, anda boleh memelihara warna semulajadi camelina. Di samping itu, lebih baik menggunakan jumlah minimum rempah dan rempah, yang juga memberi kesan kepada naungan cendawan masin.

Apakah cara terbaik untuk menyimpan cendawan saffron? Supaya cendawan tidak berubah warna, mereka mesti diisi dengan air sejuk berasid dan asin semasa rawatan awal. Kemudian, tanpa mendidih, tuangkan garam, tutup dengan plat terbalik dan tekan ke bawah dengan beban. Sebaik sahaja cendawan membiarkan jus dan ditutup dengan air garam, mereka perlu dimasukkan ke dalam balang dan tuangkan air garam yang sama ke bahagian paling atas. Kami memberi jaminan bahawa tiada perubahan warna dalam topi susu safron.

Cara terbukti untuk menyimpan cendawan saffron dalam minyak

Penyimpanan cendawan saffron masin dalam minyak adalah kaedah terbukti lama yang digunakan oleh nenek-nenek kami, dan diterima pakai oleh pakar masakan moden.

Selepas cendawan dibentangkan di balang kaca dan diisi dengan air garam, mereka dituangkan di atas dengan beberapa sudu minyak sayuran kalkified. Kaedah ini tidak akan membenarkan acuan menyebar ke permukaan bahan kerja, sebagai hasilnya cendawan tidak akan merosot.

Sebagai tambahan kepada minyak, untuk memelihara cendawan saffron asin, anda boleh menggunakan daun dan akar umbi, yang akan menambah rasa pedas pada hidangan dan melindunginya daripada acuan. Anda juga boleh menggunakan daun currant hitam, ceri, oak, yang akan memberikan keanjalan pembuka dan struktur renyah.

Kini mengetahui bagaimana untuk menyelamatkan lebih baik cendawan saffron masin, anda boleh meneruskan persiapan mereka dengan selamat.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan