Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Minyak beku untuk musim sejuk tanpa pra-masak

Di antara semua cendawan hutan, rama-rama yakin dengan senarai yang paling "universal". Setiap suri rumah tahu bahawa mentega adalah sempurna untuk sebarang proses memasak. Mereka boleh dengan mudah dikeringkan, digoreng atau dimasak. Dan anda boleh membekukannya pada musim sejuk untuk menggembirakan keluarga anda dengan hidangan mentega yang lazat. Proses perolehan ini memerlukan sedikit masa. Dan di sini ada orang bertanya: adakah mungkin untuk membekukan minyak tanpa terlebih dahulu memasak?

Adakah mungkin membekukan minyak tanpa memasak dan bagaimana untuk melakukannya?

Saya harus mengatakan bahawa cendawan ini boleh dibekukan dalam pelbagai cara. Untuk memohon rawatan haba dalam keadaan ini atau tidak, bukanlah perkara asas. Kebanyakan suri rumah berjaya menggunakan kaedah mentega beku untuk musim sejuk tanpa memasak - resipi yang paling cepat dan paling mudah untuk bahan kerja sedemikian. Selain itu, kaedah ini juga sangat berkesan, kerana ia membolehkan anda menyimpan cendawan yang cantik dan segar. Minyak mentah beku tidak akan kehilangan rasa dan aroma mereka. Malah cendawan besar sesuai untuk bahan kerja sedemikian. Walau bagaimanapun, untuk membuat hidangan yang disediakan berguna dan lazat pada masa akan datang, anda perlu tahu cara membekukan minyak dengan betul tanpa memasak. Terdapat beberapa cadangan mudah untuk ini.

Untuk memulakan, ia bernilai memberi perhatian khusus kepada fasa persediaan. Oleh kerana minyak tidak disediakan untuk rawatan haba sebelum pembekuan, mereka mesti dibersihkan dengan sempurna dari filem licin dan bahan pencemar yang lain. Kemudian bilas dengan teliti, letakkan tuala dan biarkan kering selama 20 minit. Potong spesimen besar ke dalam kira-kira 3 cm. Susunkan cendawan dalam bekas, tutup rapat dengan penutup dan hantar ke beku. Satu perkara penting: minyak boleh dengan mudah menyerap bau dan sebatian kimia, jadi tidak disyorkan untuk menyimpannya dalam petak yang sama dengan produk lain. Dengan mengikuti peraturan mudah ini, minyak beku boleh disimpan sehingga 5 bulan.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan