Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Ketinggian madu agaric: Keterangan cendawan yang boleh dimakan

Ahli-ahli miologi di seluruh dunia menganggap cendawan cendawan sebagai "sakit kepala" yang malar. Pakar dengan kekerapan yang terukir, menyusun semua jenis buah berbuah ini, cari 2 dan kadang-kadang 3 spesies cendawan madu dengan ciri khas yang baru. Ini adalah keteraturan, kerana cendawan madu adalah tidak bersahaja dan amorfus begitu banyak yang agak sukar untuk mengenal pasti tumpahan antara spesies.

Huraian armlet kaki tebal (armillaria lutea)

Kaki Latin bermaksud "gelang", dan ini tidak menghairankan, kerana bentuk pertumbuhan cendawan ini di sekitar rami atau pohon mempunyai cincin jenis. Tetapi agarika madu berkaki tinggi berkembang pada prinsip yang sama sekali berbeza.

Contohnya, flyfish madu selalu dianggap sebagai spesies musim gugur. Walau bagaimanapun, ini adalah sehingga para pakar melihat tanda-tanda yang tersendiri dari cendawan musim luruh. Tanda pertama adalah musim pertumbuhan, dan yang kedua adalah habitat, iaitu, di mana kaki belukar musim gugur tumbuh. Ia mendapati bahawa cendawan ini tidak pernah tumbuh di atas pokok pokok hidup. Cendawan cendawan berkaki tebal boleh menutupi kawasan hutan yang besar dengan selimut kuning, yang dapat dilihat di hutan musim gugur dengan warna-warnanya.

Kami membawa kepada perhatian anda keterangan terperinci tentang Armillaria lutea.

Nama Latin: Armillaria lutea;

Keluarga: Physalacriaceae;

Jantina: Madu flyfish;

Topi: dalam diameter dari 2 hingga 10 cm, pada usia muda mempunyai bentuk kerucut yang luas dengan tepi bergulung. Kemudian ia terbentang seperti burdock dan menurunkan tepi. Warna topi spesimen muda berbeza dari coklat gelap hingga coklat muda atau merah jambu. Tepi kadang-kadang putih, kemudian berubah menjadi kuning dan menjadi coklat. Di tengah-tengah topi terdapat serpih kon kelabu atau warna coklat muda. Mendekati tepi topi, timbangan menjadi satu dan berada dalam kedudukan yang bohong. Pada orang dewasa, serpihan kekal hanya berdekatan dengan pusat.

Rekod: Madu agaric mempunyai plat sangat kerap yang turun ke kaki. Cendawan madu muda mempunyai plat putih, dalam proses pertumbuhan mereka memperoleh warna coklat.

Pulpa: mempunyai warna putih dan bau cheesy yang lemah dengan rasa astringen.

Kaki: cendawan mempunyai tangkai silinder, berbentuk kelab atau bulbous dengan pangkal tebal. Kaki ini mempunyai "skirt" hanya pada cendawan muda, dalam spesimen dewasa hanya sisa-sisa seprai yang dapat dilihat. Cincin filem itu sendiri berserat, putih, kadang-kadang terdapat serpihan coklat di tepi.

Honeybill, gambar yang boleh dilihat di bawah, dianggap sebagai saprophyte:

Dia suka tumbuh di atas dedaunan yang indah atau tenggelam. Kurang biasa, jenis jamur ini parasit pada pokok mati.

Di mana cendawan madu bertumbuh tinggi tumbuh

Kacang madu berkaki tebal bermula pada bulan Ogos. Masa tuai berlangsung secara purata hingga pertengahan November. Ia tumbuh di atas pokok-pokok yang busuk, tepat di atas tanah, kadang-kadang ia boleh didapati di atas katil jarum. Ia tidak menjejaskan pokok yang meriah dan sihat. Walaupun ia tumbuh dalam kumpulan besar, bagaimanapun, ia tidak mengumpul tandan, seperti cendawan musim luruh biasa.

Pemetik cendawan ambil perhatian bahawa cendawan madu tumbuh paling baik di iklim sederhana. Kemudian saiz keluarga spesies ini dapat menarik perhatian peminat yang berpengalaman "berburu senyap". Di samping menjadi sangat subur, agaric madu berkaki tebal sangat mengejutkan dalam kegigihannya.Sekiranya anda mendapati koloni kulat tersebut, datang ke tempat ini selama bertahun-tahun berturut-turut. Lihat: anda akan menuai lebih daripada tahun-tahun yang lalu.

Perlu diingatkan bahawa ubat madu itu tidak mempunyai saudara-saudara yang palsu atau beracun yang serupa dengan penampilannya. Pemetik cendawan yang berpengetahuan juga sering mengelirukan mereka dengan cendawan musim luruh dan menganggapnya sebagai satu spesies. Cendawan madu ini hampir tersebar di permukaan sampah hutan. Puncak pengumpulan data badan berbuah berlaku pada bulan Oktober dan awal November, yang membezakannya dari cendawan musim luruh yang biasa, yang dikumpulkan pada bulan September.

Untuk ahli masakan, madu dianggap sebagai salah satu cendawan yang paling lazat. Mereka juga disesuaikan untuk tumbuh bukan sahaja di rumah, tetapi juga pada skala perindustrian. Perhatikan bahawa cendawan ini meminjamkan diri ke proses pretreatment yang sama seperti cendawan musim luruh. Pelbagai hidangan disediakan dari mereka: sup, julienne, kentang goreng, salad. Mereka adalah jeruk, masin, kering, beku dan juga ditapai.

Sekarang, setelah mengetahui keterangan dan melihat gambar madu agaric agaric, anda boleh pergi ke hutan tanpa rasa takut dan mengumpul cendawan ini yang luar biasa enak dan enak.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan