Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Ryadovka merah: keterangan dan gambar cendawan yang boleh dimakan secara kondusif

Varieti dianggap sebagai badan berbuah yang sangat lazat, walaupun kadang-kadang mereka adalah spesies yang boleh dimakan atau bahkan tidak boleh dimakan. Contohnya, perarakan merah atau kuning-coklat adalah cendawan jarang yang jarang ditanam, seperti semua penunggang, dalam kumpulan besar, membentuk baris.

Cendawan cemara mencipta mycorrhiza merah hanya dengan birches dalam hutan bercampur dan gugur. Ia tumbuh di glades, tepi hutan, di sepanjang jalan hutan, di hutan cahaya atau di padang rumput liar berhampiran dengan birch groves. Ia berlaku di lintang sederhana di Barat dan Eropah Timur, di tengah dan utara Rusia, di Siberia, Timur Jauh dan Ural. Satu gambar dayung merah atau kuning-coklat akan memberikan anda peluang untuk membezakan spesies ini dari orang lain. Perhatikan bahawa mendayung bermula berbuah dari akhir bulan Julai dan berterusan sehingga awal bulan Oktober. Dan jika cuaca hangat dan lembap berterusan, ia boleh tumbuh sehingga akhir bulan Oktober.

Cendawan cendawan merah: perihalan dan pengedaran

Oleh itu, kami mencadangkan anda membiasakan diri dengan penerangan dan gambar cendawan cendawan merah atau kuning-coklat.

Nama Latin: Tricholoma fulvum.

Keluarga: Biasa.

Jantina: Tricholoma.

Sinonim: bergelombang kuning-coklat, kuning-coklat, coklat merah dan merah-coklat.

Topi: pada usia muda ia mempunyai bentuk berbentuk loceng dengan tepi ditolak. Kemudian secara beransur-ansur memperoleh bentuk cembung, dan pada masa dewasa - terbuka, dengan tepi yang berkabus dan beralun. Topi itu melekat di tengah, merah atau coklat kemerah-merahan, kadang-kadang berwarna kuning-coklat dan merah-coklat. Pusat ini mempunyai naungan yang lebih gelap daripada tepi.

Kaki: silinder, licin, tinggi, menebal. Di dalam, ia berongga dan melekat pada sentuhan, bahagian atas berwarna merah terang, bahagian bawah berwarna merah dengan warna coklat. Dalam cendawan lama, warna kaki menjadi coklat.

Pulpa: naungan padat, putih atau kekuningan, bau timun yang menyenangkan. Di kaki, daging berwarna kuning dengan warna merah kemerah-merahan.

Rekod: luas, bertali dan berpegang pada pedikel. Pada mulanya, warna plat adalah jerami kuning, atau kuning ocher, dengan umur mereka menjadi merah dengan tepi merah-coklat.

Edibiliti: cendawan yang boleh dimakan secara kondisional dari kategori ke-4.

Permohonan: digunakan secara meluas dalam memasak untuk memasak pelbagai hidangan. Terutamanya rambut perang yang lazat diperolehi dalam bentuk asin dan acar.

Persamaan dan perbezaan: redheads tidak mempunyai analog beracun.

Pengedaran: hutan luruh dan bercampur dengan keunggulan birch. Kadang-kala terdapat dalam hutan konifer dalam kumpulan kecil, membentuk "lingkaran penyihir". Ia sentiasa membuahkan hasil dan bertolak ansur dengan cuaca kering dengan baik.

Oleh kerana spesies ini dapat dimakan secara kondisional, dan di beberapa negara yang tidak dapat dimakan, ia tidak popular di kalangan pemetik cendawan akibat kepahitan. Walau bagaimanapun, jika anda tahu bagaimana untuk mempersiapkannya dengan betul, maka itu akan menjadi tambahan hebat kepada menu harian keluarga anda dan juga untuk jadual perayaan.

Foto dan perihalan baris merah yang dibentangkan di atas, akan membantu anda mengenali jenis cendawan ini dengan betul dan tidak mengelirukan dengan wakil yang tidak dapat dimakan.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan