Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Apa yang kelihatan seperti cendawan: foto dan perihalan

Selimut adalah cendawan yang boleh dimakan yang kondusif, ciri ciri yang merupakan titik biru terang yang tidak pernah berakhir di seluruh permukaan. Malah pulpa kulat ini pada rehat segera mengambil warna biru. Apabila menggambarkan penipuan, ia sering dipanggil cendawan dakwat. Walaupun namanya, penipuan tidak semestinya dijumpai di bawah pokok. Sangat kerap cendawan ini dapat ditemui di glades dan padang rumput.

Platewort cendawan subdubous

Plat subdub (selimut) Pada orang biasa dipanggil cawan terbuka merah, serta merah atas. dan sangat serupa dengan yang terdahulu, berbeza hanya dengan warna topi. Pakaian berkembang di dalam timbunan besar dan juga di atas tunggul pokok busuk, kadang-kadang mereka menjumpai walaupun pada ketinggian tertentu dari tanah, di atas tunggul busuk.

Semak foto dan perihalan cendawan cendawan dan cari tahu cara memakannya.

Dalam magnitud, cendawan ini lebih banyak cendawan, dan oleh itu timbunan mereka kelihatannya luas. Sepenuhnya sahaja dan tidak di tunggul tidak berlaku untuk bertemu dengan mereka. Masa pertumbuhan mereka adalah musim gugur, tetapi agak awal daripada kunyit asli.

Seperti yang dapat dilihat dalam foto, cendawan mempunyai topi dari 2 hingga 20 cm atau lebih dalam diameter, hemispherical pada mulanya dan hampir sama rata di tengah. Biasanya mereka agak kenyal dan merah jingga berwarna, lebih gelap pada pusar. Kulit topi top adalah mudah dikupas. Plat adalah kekuningan-kekuning-kuningan; mengikut umur mereka menjadi hampir hitam dan umumnya sangat kerap dan panjang.

Lihatlah gambaran bagaimana selimutnya kelihatan: kakinya adalah 2 hingga 10 cm panjang, tebal, kadang-kadang bengkok, tebal di bahagian bawah, kuning gelap ke topi, dan daging, kedua-dua kaki dan topi, kekuningan, lebih gelap di bawah kulit itu sendiri. Cincin itu hilang hampir sejurus selepas pembangunan kulat.

Dari keterangan itu sendiri, apa yang kelihatan seperti pakaian, dapat dilihat jika mereka tidak tergolong beracun, mereka curiga; dan sememangnya, di banyak tempat mereka dihormati dan tidak dimakan, sementara di lain-lain petani mengumpulkan mereka bersama-sama dengan madu dan memakannya dengan tidak berbahaya dalam makanan. Bagaimanapun, dalam citarasa, cendawan ini jauh lebih rendah daripada pembukaan sebenar dan bahkan tidak mewakili sesuatu yang sangat menyenangkan. Rasa kain katun mentah adalah lekat-manis. Baunya adalah kulat, agak kuat dan agak musty. Apabila dimakan, untuk tujuan berjaga-jaga, mereka mesti direbus dengan baik, terutamanya kerana mereka pahit dan mempunyai kelikatan oak yang sangat sensitif. Sekiranya ada yang ingin membiak secara buatan secara artifisial, kami mencadangkan bahawa kami mencuba kaedah yang sama yang digunakan di luar negara untuk jenis cendawan yang lain, dengan satu-satunya perbezaan yang bukannya cawan poplar, ek yang busuk yang sepatutnya digunakan.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan