Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In R D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Penyimpanan champignons di dalam peti sejuk dan peti sejuk

Ramai suri rumah, untuk menjimatkan masa mereka, membuat pembelian menyeluruh produk terlebih dahulu. Cendawan adalah produk yang baik untuk penyimpanan rumah, kerana ia adalah komponen sering dari banyak hidangan lazat. Penyimpanan champignons mempunyai ciri-ciri sendiri, yang sepatutnya dikenali sebelum membeli cendawan ini dalam kuantiti yang banyak.

Apabila membeli cendawan dalam kuantiti yang banyak, anda perlu belajar bagaimana untuk menyimpan juadah segar di rumah supaya tidak kehilangan persembahan mereka. Terdapat beberapa cara untuk menyimpan produk ini. Ia berguna untuk mengetahui keadaan penyimpanan champignons, di mana mereka tidak akan merosot dan tidak akan kehilangan kesesuaian mereka untuk memasak.

Pada suhu bilik, cendawan yang dibeli dengan berat boleh disimpan tidak melebihi satu hari. Walau bagaimanapun, tidak digalakkan untuk menyimpannya dalam masa yang lama tanpa peti sejuk.

Cara menyimpan champignons segar supaya cendawan tidak berubah menjadi hitam

Bagaimana untuk menyimpan champignons segar di dalam peti sejuk, jika anda merancang untuk menggunakannya untuk memasak dalam masa terdekat? Letakkan cendawan di dalam dulang dan letakkan di rak tengah peti sejuk. Mereka mesti digunakan dalam masa tiga hari.

Mistresses berkongsi tipu sedikit tentang bagaimana untuk menyimpan champignons segar supaya mereka tidak bertukar hitam, kerana maka ia tidak digalakkan untuk menambah mereka kepada makanan. Di dalam peti sejuk, kosongkan dulang yang lebih rendah untuk sayur-sayuran, letakkan cendawan di dalamnya dengan teliti, tetapi tidak di atas satu sama lain agar lebih sesuai, tetapi dalam satu lapisan. Bungkus cendawan di atas dengan tuala kertas. Cendawan boleh disimpan dalam peti sejuk selama 3-5 hari.

Champignons segar boleh disimpan di dalam peti sejuk dengan cara lain. Untuk meningkatkan jangka hayat produk ini, anda boleh menggunakan dulang plastik makanan atau bekas khas dengan lubang. Sekiranya anda menggunakan dulang biasa yang diperbuat daripada plastik gred makanan apabila mengisi dengan cendawan, tutup bahagian atas dengan filem dan gunakan tusuk gigi untuk menebuk lubang di dalamnya. Cendawan juga harus digunakan sedikit, dalam satu lapisan, tidak lebih. Menggunakan bekas khas, tutup dengan penutup.

Bagaimana untuk menjaga kekasih segar di dalam peti sejuk: cara yang berkesan

Terdapat satu lagi cara yang berkesan untuk mengekalkan juara segar di dalam peti sejuk sehingga 6 hari. Sebaik sahaja anda membeli cendawan, teliti tuangkannya ke dalam beg kertas, balut dan letakkan di dalam peti sejuk di dalam petak untuk menyimpan sayur-sayuran.

Kehidupan rak cendawan ini boleh ditingkatkan beberapa kali jika anda membungkusnya dalam beg yang diperbuat daripada kain semula jadi. Juga, beg khas baru-baru ini menjadi popular yang membolehkan anda menyimpan champignons di dalam peti sejuk pada suhu + 2 ° C selama lebih dari seminggu.

Jangan lupa bahawa perlu mencuci dan membersihkan cendawan jenis ini sebelum memasak atau tidak lama sebelum itu, jangka hayat cendawan dikupas berkurangan.

Kaedah untuk menyimpan champignons dalam peti sejuk

Kaedah menyimpan champignons di dalam penyejuk beku adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin menyimpan pada cendawan ini untuk tempoh yang cukup lama. Sebelum menghantar cendawan ke peti sejuk, mereka harus bersedia dengan baik:

1. Setelah membeli champignons, pilih spesimen berkualiti di rumah.

2. Berhati-hati mengeluarkan filem itu dari topi.jika ada kerosakan, keluarkannya dengan pisau.

3. Bilas cendawan dengan teliti di bawah air yang mengalir. dan kering dengan tuala kertas.

4. Cendawan boleh disimpan secara keseluruhan atau memotongnya ke dalam kiub atau pinggan, hayat rak tidak bergantung pada ini. Produk sedemikian boleh disimpan dalam peti sejuk sehingga tiga bulan.

5. Letakkan bahan mentah yang disiapkan ke dalam bekas atau beg.tutup rapat dan letakkan dalam simpanan di dalam penyejuk beku.

Sesetengah suri rumah menggunakan cara yang berbeza, bagaimana untuk menyimpan champignons segar di dalam penyejuk beku: mereka tidak membersihkannya, tetapi segera hantar mereka ke pembeku. Walau bagaimanapun, anda perlu tahu bahawa selepas pembelahan, ia akan menjadi sangat sukar untuk membersihkan mereka, kemungkinan besar, selepas rawatan ini, cendawan digunakan tanpa ular.

Adalah wajar untuk menyimpan cendawan ini di dalam peti sejuk dalam bahagian kecil. Fakta adalah bahawa cendawan ini perlu dimasak tidak lama selepas pencairan.

Cara menyimpan champignons rebus dalam peti sejuk

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak masa untuk menuai, anda boleh menyediakan mereka untuk membeku dengan cara ini:

1. Pre-rebus champignon dikupas dalam air masin yang ringan selama kira-kira 10 minit.

2. Buangkan cendawan dalam colander, biarkan longkang air, tunggu mereka sejuk, dan letakkan di dalam beg. Anda juga boleh menggoreng mereka pada api yang rendah, tanpa menambah garam, supaya mereka tidak membiarkan jus keluar.

Produk separuh siap sedemikian boleh disimpan di dalam peti sejuk sehingga enam bulan.

Penyimpanan champignons bakar dalam peti sejuk

Anda boleh membekukan bukan sahaja segar atau rebus, tetapi juga champignons bakar:

1. Kupas, Cuci, dan Cendawan kering letakkan pada lembaran pembakar yang dilapisi kertas kertas atau kerajang.

2. Bakar cendawan pada suhu purata 10-15 minit.

3. Keluarkan cendawan dari ketuhar, biarkan mereka sejuk, letakkan di dalam beg atau bekas dan letakkan di dalam peti sejuk untuk penyimpanan.

Suri rumah yang berpengalaman memberi nasihat berguna tentang bagaimana untuk memastikan cendawan di dalam peti sejuk supaya mereka tidak kehilangan rasa dan penampilan yang menarik. Mereka mengesyorkan meletakkan champignons kering secara kering di dalam penyejuk beku, jadi mereka mesti disapu dengan baik agar tidak ada titisan air yang tersisa. Sekiranya mereka berada di permukaan kulat, semasa pembekuan, kristal air cenderung menghancurkan serat kulat. Oleh kerana itu, bubur cendawan menjadi longgar, semasa memasak ia menyuburkan banyak cairan, sehingga hidangan ternyata berair dan tidak enak. Anda juga perlu sedar bahawa cendawan tidak perlu dibekukan semula, jika anda mengeluarkannya dari pembeku dan memulakan proses pembersihan, cendawan perlu dimasak.

Kadang-kadang anda boleh mendengar dari tuan rumah bahawa mereka memilih kaedah seperti menyimpan champignons di rumah, sebagai mereka pengeringan. Selepas rawatan ini, cendawan yang banyak kehilangan rasa mereka, mereka menjadi tawar, di samping itu, mereka tidak lagi kelihatan menarik dan menarik. Cendawan kering hendaklah disimpan di dalam beg kertas di kawasan yang gelap, berventilasi dengan baik. Kehidupan rak candignons kering adalah 8-12 bulan.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan