Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Cendawan poplar

Poplar honey, juga dikenali sebagai agrocibe, adalah salah satu cendawan yang paling terkenal. Malah orang-orang Rom kuno sangat menghargai badan berbuah ini untuk kesempurnaan mereka yang tinggi, meletakkan mereka setanding dengan truffles yang indah, serta cendawan porcini. Hari ini, cendawan poplar ditanam terutamanya di selatan Itali dan Perancis. Di sini mereka dianggap sebagai salah satu cendawan yang tastiest dan disajikan di restoran terbaik.

Poplar honey agaric: rupa dan aplikasi

Nama Latin: Agrocybe aegerita.

Keluarga: Row.

Sinonim: foliola poplar, agrocybe poplar, pioppino.

Topi: bentuk dalam spesimen muda mempunyai bentuk sfera, yang mempunyai tahap usia dan menjadi rata. Permukaan topi itu berbulu, coklat gelap, ketika ia matang, ia memperoleh naungan lebih ringan, dan jaringan retak juga muncul. Penting: penampilan agrocybe mungkin berbeza-beza bergantung kepada keadaan iklim wilayah tertentu.

Kaki: silinder, ketinggian mencapai sehingga 15 cm, dalam ketebalan - hingga 3 cm. Sutera, di atas rok cincin ciri ditutup dengan bulu tebal.

Rekod: luas dan nipis, tumbuh dengan sempit, cahaya, coklat dengan umur.

Pulpa: putih atau sedikit coklat, berdaging, mempunyai bau wain dan rasa floury.

Persamaan dan perbezaan: tidak terdapat persamaan luaran dengan cendawan lain.

Beri perhatian kepada foto cendawan poplar, membolehkan anda meneliti rupa mereka secara terperinci:

Edibiliti: cendawan yang boleh dimakan dan lazat.

Permohonan: agrocybe mempunyai struktur renyah yang luar biasa, sangat popular di restoran-restoran di Eropah. Di Perancis, cendawan poplar dipanggil salah satu cendawan terbaik, menjadikannya tempat yang penting dalam masakan Mediterranean. Ia adalah jeruk, masin, dibekukan, kering dan disediakan hidangan aromatik. Komposisi badan berbuah termasuk methionine, asid amino penting yang terlibat dalam normalisasi sistem pencernaan. Ia digunakan secara meluas dalam perubatan untuk rawatan hipertensi dan migrain, serta untuk memerangi onkologi.

Pengedaran: didapati terutamanya di batang pokok daun: poplars, willows, birches. Kadang-kadang ia boleh menjejaskan pokok buah-buahan dan elderberries. Sangat popular untuk penanaman rumah dan perindustrian. Buah-buahan dalam kumpulan 4 hingga 7 tahun, sepenuhnya memusnahkan kayu. Tuai madu poplar rata-rata 25% daripada jisim kayu di mana ia tumbuh.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan