Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Halia - cendawan yang boleh dimakan: foto dan keterangan

Banyak pemetik cendawan percaya bahawa cendawan saffron adalah cendawan yang sama sekali tidak semestinya dalam rasa cendawan. Produk hutan ini sesuai untuk menyediakan pelbagai hidangan, dan digunakan untuk penjerukan dan jeruk. Jenis camelina yang paling biasa - merapikan, merah dan nyata.

Pada halaman ini anda akan mengetahui kapan dan di mana cendawan hutan berkembang. Dan juga anda akan melihat cendawan cendawan yang boleh dimakan dalam gambar dengan penerangan.

Di mana cendawan cendawan dan gambar-gambar cendawan tumbuh

Kategori: boleh dimakan.

Kaki (ketinggian 3-8 cm): warna yang sama dengan topi, sangat rapuh, berbentuk silinder. Dalam cendawan muda, ia berterusan, dengan masa ia menjadi hampir kosong.

Rekod: sangat kerap, lebih ringan daripada topi, bertukar hijau apabila ditekan.

Catam cendawan rekod

Pulpa: oren, tetapi di tempat istirahat dan ketika berinteraksi dengan udara, seperti jus susu, ia cepat berubah warna menjadi merah, dan kemudian menjadi kehijauan. Merasa dengan aroma buah.

Seperti yang dilihat dalam gambar, camelina meremajakan (Lactarius deterrimus) mempunyai topi oren dengan diameter 3-9 cm, dengan tubercle kecil di tengah. Biasanya sedikit cembung, dalam cendawan lama dengan warna kehijauan, ia mungkin sedikit tertekan atau berbentuk corong. Sangat rapuh, dengan pinggir sedikit berkabus. Ia terasa licin untuk sentuhan, dalam cuaca basah ia boleh melekit.

Penerangan cendawan cemara yang serupa dengan keterangan gelombang merah jambu (Lactarius torminosus) dan cendawan saffron (Lactarius deliciosus). Walau bagaimanapun, dalam milkwort, jus susu jus tidak berubah warna, tetapi camelina sebenar lebih kecil dan tumbuh dalam semua jenis hutan konifer.

Anda akan mengetahui di mana cendawan didapati dengan pergi ke hutan konifer. Dari pertengahan Ogos hingga akhir bulan September, secara harfiah setiap pokok cemara disebarkan dengan cendawan ini.

Makan: sangat lazat dalam hampir apa-apa bentuk.

Permohonan dalam perubatan tradisional: tidak terpakai.

Nama lain: cemara, hijau safron.

Cendawan cendawan merah: gambar dan keterangan

Kategori: boleh dimakan.

Hat cendawan saffron merah (Lactarius sanguifluus) (diameter 4-17 cm): oren atau merah jambu tepu, sangat padat, terulur atau sedikit tertekan di tengah, seringkali dengan tepi bengkok.

Kaki (ketinggian 3-9 cm): sangat kuat, berbentuk silinder, berkembang dari bawah ke atas.

Beri perhatian kepada foto cendawan merah safron: selalunya kaki mempunyai lubang kecil atau salutan powdery.

Rekod: kerap dan tidak luas.

Pulpa: rapuh, putih, dengan lubang merah dan jus susu merah darah.

Menurut foto dan keterangan, safron merah sangat mirip dengan yang sebenar. topi susu safron (Lactarius deliciosus)tetapi dia mempunyai jus oren susu.

Apabila berkembang: dari awal bulan Julai hingga pertengahan September di negara-negara di benua Eurasia yang sederhana.

Di mana saya boleh mencari: di tanah-tanah hutan gugur.

Makan: sangat lazat dalam apa jua bentuk.

Permohonan dalam perubatan tradisional: tidak digunakan, tetapi saintis mampu mengasingkan lactarioviolin antibiotik dari tuberkulosis dari susu merah safron.

Redheads adalah sebenar, dan di mana hutan mereka berkembang

Kategori: boleh dimakan.

Hat dari camelina sebenar (Lactarius deliciosus) (diameter 5-14 cm): berkilat, oren atau kemerah-merahan, boleh menjadi ocher, coklat gelap atau coklat kemerah-merahan. Ia mempunyai ciri-ciri cincin sepusat dan kadang-kadang lapisan putih.Convex, tetapi akhirnya berubah menjadi hampir rata atau bahkan tertekan. Tepi biasanya bungkus ke bahagian dalam. Rasanya licin, licin dan sedikit lengket.

Kaki (ketinggian 4-10 cm): warna yang sama dengan topi, berongga, dengan bonggol kecil-puncak. Perluas dari bawah ke atas. Mungkin dengan kelipan cahaya.

Rekod: nipis, warna yang sama seperti topi. Beralih hijau dari tekanan lemah.

Pulpa: oia sangat padat, bertukar hijau di tapak potong apabila berinteraksi dengan udara, dan mempunyai bau buah sedikit. Jus susu adalah oren ringan.

Cendawan cendawan dalam gambar dan penerangan adalah serupa dengan cendawan merapikan (Lactarius deterrimus), adalah merahth (Lactarius sanguifluus) dan jepun (Lactarius japonicus). Spruce camelina berbeza dari sekarang dalam saiz yang lebih kecil, dan juga tumbuh secara eksklusif di bawah pokok cemara. Merah tidak mempunyai cincin pada topi, dan ia mempunyai jus susu yang kaya. Jepun menghasilkan jus susu merah dan tumbuh di selatan Primorsky Krai dan di Jepun.

Apabila berkembang: dari awal Julai hingga pertengahan September di negara hemisfera utara yang sederhana.

Di mana saya boleh mencari: di hutan konifer dekat cemara dan pinus, selalunya mengalir di lumut.

Makan: tidak sesuai untuk pengeringan, tetapi cendawan yang sangat baik untuk garam atau jeruk. Terdapat banyak resipi. Ini adalah cendawan pedas, dan dengan daun telur, dan sos menakjubkan. Para penyair kuliner mengatakan bahawa susu saffron sebenar tidak boleh dibasuh, hanya memadam mereka untuk membersihkan mereka dari serpihan dan debu hutan.

Permohonan dalam perubatan tradisional: tidak digunakan, tetapi wakil-wakil perubatan tradisional dapat mengasingkan lactariovilin antibiotik dari camelina sebenar, yang menghancurkan bacillus tubercle.

Nama lain: kunyit kunyit, kunyit biasa, kunyit lazat, kunyit boletus, safron merah, safron musim luruh.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan