Encik Cendawan
Nama-nama cendawan dalam susunan abjad: A B In G D E F 3 Dan Untuk L M N Oh P P Dengan T X Ts H W

Resipi cendawan dalam krim masam

Resipi untuk memasak cendawan dalam krim masam, yang ditawarkan di laman ini, akan terutamanya merayu kepada suri rumah yang baru. Komposisi hidangan yang lazat ini termasuk bahan-bahan yang tersedia minimum, sebagai tambahan, untuk persiapan mereka, anda memerlukan peralatan dapur yang paling mudah. Akan menarik tukang masak yang tidak berpengalaman dan fakta bahawa dapur perlu menghabiskan sedikit masa.

Cara memasak cendawan dalam krim masam: resipi dengan gambar

Cendawan segar dalam krim masam

Bahan-bahan

Cendawan, bawang, mentega, tepung, krim masam, garam.

Memasak:

Potong bawang, coklat ringan di dalam minyak, masukkan cendawan cincang, masak dalam tepung, tambah garam dan goreng dalam minyak. Cendawan siap tuangkan krim masam, hangat, jangan sampai mendidih.

Cendawan berair dalam krim masam

Bahan-bahan

600 g asid muda beban, 5 sudu besar. sudu minyak sayuran, 1/2 cawan krim masam, garam.

Memasak:

Cendawan coklat dalam minyak masak, tuangkan krim masam, hangat di dalam ketuhar, jangan sampai mendidih. Cendawan dimasak mengikut resipi ini dalam krim masam dan berkhidmat dengan kentang tumbuk.

Morel dalam krim masam

Bahan-bahan

800 g morels, 1 cawan krim masam, 3 sudu besar. sudu minyak sayuran, garam.

Memasak:

Sebelum memasak cendawan dalam krim masam, hadiah-hadiah hutan mesti disusun dengan teliti dan dibasuh dalam air yang mengalir. Kemudian potong, garam, dan coklat dalam minyak rebus.

Kemudian tuangkan krim masam, hangat, kacau sentiasa, tidak membiarkan ia mendidih.

Di sini anda dapat melihat gambar cendawan krim masam mengikut resipi yang dikemukakan dalam koleksi ini:Resipi cendawan dengan krim masam

Halia dalam krim masam

Bahan-bahan

700 g cendawan segar, 3 bawang, 2 sudu besar. sudu mentega, 3 sudu besar. sudu krim masam, garam, lada - secukup rasa.

Memasak:

Bilas cendawan yang dirawat, masukkan air mendidih, rebus selama 2-3 minit dan letakkan pada penyaring. Tuangkan bawang, goreng hingga coklat keemasan, tambah cendawan cincang dan gorengkannya selama 5 minit. Kemudian tambah krim masam, garam, lada. Cendawan dengan krim masam mengikut resipi ini dimasak dengan tudung ditutup pada api kecil selama 8-10 minit.

Cendawan dengan wain dalam krim masam


Bahan-bahan

1 kg cendawan halus cincang segar (lebih baik putih atau champignons), 4 sudu besar. sudu mentega, 2 sudu besar. sudu anggur putih separuh kering, 1/2 sudu teh garam, 1/2 sudu teh lada hitam segar, 1/2 sudu teh tanah lada merah, 2 cawan krim masam, 1 cawan keju Belanda atau Swiss parut.

Memasak:

Cairkan mentega dalam kuali dan goreng cendawan di dalamnya selama 5 minit. Tuangkan wain ke dalam kuali dan teruskan api yang panas selama 2 minit lagi. Matikan api.

Letakkan garam, lada hitam dan merah, kacau, tambah krim masam dan keju. Terus panas yang rendah, kacau sering, sehingga menebal. Hidangkan pada roti kering, lancar dengan mentega.

Frikassee cendawan segar dalam krim masam

Bahan-bahan

1.2 kg cendawan segar, 1 bawang, 3 sudu besar. sudu mentega, 11/2 cawan krim masam, garam.

Memasak:

Sebelum memasak cendawan dengan krim masam, mereka perlu dibasuh dan dikeringkan. Kemudian potong, tambah bawang cincang, garam dan coklat dalam minyak. Masukkan krim masam, garam dan panaskan dengan api yang rendah.

Komen:
Tambah komen:

E-mel tidak akan diterbitkan. Bidang yang diperlukan ditanda *

Cendawan yang boleh dimakan

Pinggan mangkuk

Buku rujukan